Ropogós káposztás rétes: jó borsosan az igazi

4
Nyomtatás
Cabbage strudel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos káposztás rétes házi tésztával készül. Szuper harapnivaló és köretként is kínálható, sültek mellé remekül illik.

A rétes édes és sós töltelékkel is finom. A legjobb, ha házi tésztával készül, de ha nincs időd vagy türelmed, akkor bolti lapokból alkosd meg.

Így is lehet!

A töltelék ízlés szerint alakítható, aki szeretné, tehet bele őrölt köményt, reszelt sárgarépát vagy almát. A receptben fehér káposztával ajánljuk, de lilával is készülhet. Ez olajon pirul, de zsíron készítve még finomabb, sőt, érdemes szalonnakockákat pirítani, majd ennek a zsírjára dobni a káposztát, végül összekeverni a baconnel, és így mehet a tésztára. Az elkészült rétes magában is tökéletes, de sültek mellé is kínálható.

Házi káposztás rétes

Cabbage strudel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál olaj
  • 1.2 dl langyos víz
  • 1 fej káposzta
  • kevés bors
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a tésztát készítsük el: a lisztet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, olajat és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle sima tésztát. A tésztacipót kenjük meg olajjal, takarjuk le konyharuhával és pihentessük 30 percig.

A káposztát reszeljük le, majd kevés olajon pirítsuk le, közben fűszerezzük sóval és borssal.

A tésztát nyújtsuk vékonyra vagy kézzel húzzuk ki. Ezután tegyük rá a kihűlt tölteléket és tekerjük fel.

A tésztakígyót helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg felvert tojással.

A káposztás rétest toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon