Fűszeres, ropogós bundában sült csirke: sokkal finomabb, mint a gyorséttermi változat

8
Nyomtatás
ckfccover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A híres kosárban kapható, aranybarnára sült, fűszeres csirke otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.

A gyorséttermi élmény otthon is élvezhető, legyen szó a nagy kedvenc sült krumpliról, dupla burgerről, csirkefalatkákról vagy a méltán híres KFC-csirkéről.

A kosárban megbújó falatoknak senki sem tud ellenállni, a receptje féltve őrzött, de ha az ember elmerül az internet bugyraiban, rengeteg ötletet talál, miként is lehet a legjobban leutánozni a Kentucky csirkét. Én már több változatot is kipróbáltam, az összes közül ez a fajta a kedvencem, amelyben először a hús tempura, vagyis palacsintaszerű masszában mártózik meg, utána ölti magára lisztes, fűszeres ruháját.

A fűszerekkel bánj bátran, vannak olyan receptek, amelyekben currypor, kakukkfű és még oregánó is szerepet kap, én azonban a család ízlése szerint inkább pikánsabb fűszereket kevertem a liszthez. Talán soknak tűnhet a mennyiség, de egyáltalán nem az, kellemesen ízes, nem erőteljesen tüzes a zamata. Ha te is odavagy a frissensültekért, akkor feltétlen próbáld ki, készíts mellé egy jó káposztasalátát, elégedett leszel a végeredménnyel!

Házi KFC-csirke

kfccct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 darab tojás
  • 160 ml víz (hideg)
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál chilipehely
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A 4 evőkanál lisztet a tojással és a vízzel keverjük csomómentesre.

Az 1 bögre lisztet (amikor elfogy, pótoljuk) keverjük össze a fűszerekkel.

A csirkemellszeleteket először mártsuk a lisztes-tojásos, palacsintaszerű masszába, majd utána a lisztes-fűszeres keverékben forgassuk meg. A bundázott húst forró, bő olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon