Fűszeres, ropogós bundában sült csirke: sokkal finomabb, mint a gyorséttermi változat
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Ropogós
Skandináv forró ital az ünnepekre: rengeteg illatos fűszerrel készül
Csokiba mártott, kókuszos sündisznók: könnyű, omlós aprósüti az ünnepekre
Tejszínes, sütőben sült brokkoli: sok sajt pirul rajta
Narancsos-levendulás trüffel: ínyenc nasi az ünnepi időszakra
Almás, hagymás sertésszelet: egyszerűen készül az ízletes fogás
A híres kosárban kapható, aranybarnára sült, fűszeres csirke otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.
A gyorséttermi élmény otthon is élvezhető, legyen szó a nagy kedvenc sült krumpliról, dupla burgerről, csirkefalatkákról vagy a méltán híres KFC-csirkéről.
A kosárban megbújó falatoknak senki sem tud ellenállni, a receptje féltve őrzött, de ha az ember elmerül az internet bugyraiban, rengeteg ötletet talál, miként is lehet a legjobban leutánozni a Kentucky csirkét. Én már több változatot is kipróbáltam, az összes közül ez a fajta a kedvencem, amelyben először a hús tempura, vagyis palacsintaszerű masszában mártózik meg, utána ölti magára lisztes, fűszeres ruháját.
A fűszerekkel bánj bátran, vannak olyan receptek, amelyekben currypor, kakukkfű és még oregánó is szerepet kap, én azonban a család ízlése szerint inkább pikánsabb fűszereket kevertem a liszthez. Talán soknak tűnhet a mennyiség, de egyáltalán nem az, kellemesen ízes, nem erőteljesen tüzes a zamata. Ha te is odavagy a frissensültekért, akkor feltétlen próbáld ki, készíts mellé egy jó káposztasalátát, elégedett leszel a végeredménnyel!
Házi KFC-csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 4 evőkanál liszt
- 1 darab tojás
- 160 ml víz (hideg)
- 1 bögre liszt
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál chilipehely
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A 4 evőkanál lisztet a tojással és a vízzel keverjük csomómentesre.
Az 1 bögre lisztet (amikor elfogy, pótoljuk) keverjük össze a fűszerekkel.
A csirkemellszeleteket először mártsuk a lisztes-tojásos, palacsintaszerű masszába, majd utána a lisztes-fűszeres keverékben forgassuk meg. A bundázott húst forró, bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors