Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik

3
Nyomtatás
kokuszkrem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tudtad, hogy a tejszínhabot akár kókuszkrémmel is pótolhatod? Pofonegyszerű elkészíteni, és szinte bármilyen sütihez felhasználható.

Lehet, hogy benned is felmerült már a gondolat, hogy vajon mivel lehetne helyettesíteni a hagyományos tejszínhabot? Nos a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! A kókuszkrém ugyanis nemcsak könnyen elkészíthető, de teljesen tejmentes is, tökéletes feltét lesz tortákhoz és más desszertekhez.

Tipp

Kókusztej helyett kókuszkrémet is bátran használhatsz, csak legyen magas a zsírtartalma. A juharszirupot pedig porcukorral is helyettesítheted.

Házi kókuszkrém

kokuszkrem

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 konzerv (400 grammos) kókusztej
  • 2.5 ek. juharszirup
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 1 ek. citromhéj
  • 1 csipet
  • 1.5 ek. citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, mielőtt felhasználnánk.

A konzerv tetején lévő szilárd kókuszkrémet kanalazzuk le, tegyük egy tálba és verjük fel kézi habverővel addig, amíg sűrűsödni nem kezd és kis csúcsok alakulnak ki benne. (A különvált kókuszvizet ne használjuk most, de tegyük félre egy smoothie-hoz.)

Könnyen túlkeverhetjük a krémet, ezzel vigyázzunk!

Adjuk hozzá a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót és a citromhéjat, majd finoman keverjük össze.

Hogyha a kókuszkrém túl sűrű lenne, adjunk hozzá 1-1,5 evőkanál citromlevet. Ha viszont nem elég sűrű, akkor a citromlevet hanyagoljuk.

A kész krémet tálalásig tároljuk a hűtőben.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon