Isteni, vegán kókuszpuding: krémes kényeztetés növényi italból
A kókusz krémessége és a mandula marcipános íze találkozik ebben a laktózmentes pudingban.
Lehet, hogy benned is felmerült már a gondolat, hogy vajon mivel lehetne helyettesíteni a hagyományos tejszínhabot? Nos a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! A kókuszkrém ugyanis nemcsak könnyen elkészíthető, de teljesen tejmentes is, tökéletes feltét lesz tortákhoz és más desszertekhez.
Kókusztej helyett kókuszkrémet is bátran használhatsz, csak legyen magas a zsírtartalma. A juharszirupot pedig porcukorral is helyettesítheted.
A kókusztejet egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, mielőtt felhasználnánk.
A konzerv tetején lévő szilárd kókuszkrémet kanalazzuk le, tegyük egy tálba és verjük fel kézi habverővel addig, amíg sűrűsödni nem kezd és kis csúcsok alakulnak ki benne. (A különvált kókuszvizet ne használjuk most, de tegyük félre egy smoothie-hoz.)
Könnyen túlkeverhetjük a krémet, ezzel vigyázzunk!
Adjuk hozzá a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót és a citromhéjat, majd finoman keverjük össze.
Hogyha a kókuszkrém túl sűrű lenne, adjunk hozzá 1-1,5 evőkanál citromlevet. Ha viszont nem elég sűrű, akkor a citromlevet hanyagoljuk.
A kész krémet tálalásig tároljuk a hűtőben.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu