Így készíthetsz mandulatejet házilag: olcsóbb, és csak egy turmixgépre lesz szükséged hozzá
Ha van otthon egy jó turmixgéped, házilag is elkészítheted a mandulatejet.
Ez a selymes vegán főzőkrém remek opció arra az esetre, ha valamilyen okból nem fogyasztasz tejtermékeket. Tökéletes alternatívája a boltban kapható növényi készítményeknek, és levesekbe, currykbe, de akár a reggeli kávédba is teheted.
Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: natúr kesudióra és mandulaitalra lesz hozzá szükséged, és persze turmixgépre, amellyel krémesre dolgozhatod őket. Ha ismeretlen számodra a kesudiónak ez a felhasználási módja, akkor ne ijedj meg: áztatás után a kesut tökéletesen selymesre lehet turmixolni, és semleges íze miatt szuperül helyettesíthetők vele az egyes tejtermékek.
A kesudiót forrázzuk le háromszoros mennyiségű vízzel, és legalább 1 órát hagyjuk ázni.
Szűrjük le, a mandulaitallal együtt tegyük turmixgépbe, és 2-3 perc alatt dolgozzuk teljesen krémesre.
Öntsük jól záródó üvegbe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk. Hidegben 6-7 napig eláll.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors