Isteni, vegán kókuszpuding: krémes kényeztetés növényi italból

kókuszpuding
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kókusz krémessége és a mandula marcipános íze találkozik ebben a laktózmentes pudingban.

Nem nagy ördöngösség házilag pudingot készíteni, semmivel sem több idő, mint a bolti változatot megfőzni, de biztosan adalékanyagoktól, ízfokozóktól mentes lesz. Ha valamiért nem ehetsz tejterméket - laktózérzékeny vagy, esetleg a vegán étrendet követed -, növényi italból is elkészítheted.

Bármilyen növényi italból készülhet, de sokkal krémesebb lesz a puding textúrája, ha konzerves kókusztej az alapja. Édesítheted mézzel és juharsziruppal is, ezt ízlés szerint adagold. 

A keményítő mennyisége attól függ, milyen állagúra szeretnéd készíteni a pudingot. Szerintem 2 evőkanálnyival lesz tökéletes a textúrája, ha egyet teszel bele, lágyabb pohárkrém lesz, ha hármat, sűrűbb, még pudingosabb lesz az állaga.

Vegán kókuszpuding

kókuszpuding2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm kókusztej (konzerv)
  • 130 milliliter mandulaital
  • 2 evőkanál keményítő
  • 80 gramm méz/juharszirup
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük a mandulaitalt egy tálba, majd keverjük benne csomómentesre a keményítőt. Tegyük félre.

A kókusztejet öntsük egy kis lábasba, melegítük fel, majd keverjük bele a mézet és a sót. Mikor a kókusztej gyöngyözni kezd, adjuk hozzá a mandulaitalos keveréket, folyamatosan kevergetve főzzük, hogy ne legyen csomós. Nagyjából 5 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. 

Öntsük tálkákba, majd fedjük le alufóliával, hogy ne legyen bőrös a teteje. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Fotó: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük