Házi kókuszos keksz néhány hozzávalóból: eteti magát, olyan finom

2
Nyomtatás
62746655 5d1380894c57c15658771f740ba52656 wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az omlós, kókuszos keksz igazi ellenállhatatlan finomság, amelyből jobban jársz, ha dupla adaggal gyártasz.

A finom házi keksz kevés munkával készül, amelyben a kókusz mesés íze az úr. A keksz gyönyörű aranysárga színben csábít, a külseje ropogós, a belseje azonban finom puha. Igaz, csak akkor, ha nem sütöd túl, szóval a fél szemed legyen a sütőn, ne kapjon túl barna színt a nassolnivaló.

Így is lehet

A keksz mindenféle plusz nélkül finom, ha azonban időd engedi, akkor cifrázd kicsit. A kihűlt kekszet érdemes csokiba mártani, tejbe, étbe vagy fehérbe, ez a merítés félig is történhet, a lényeg, hogy mutatós legyen. Ha pedig úgy tolod sütőbe, hogy megkened kókuszitallal, akkor szórj a nasi tetejére egy kis durvára vágott diót, mandulát vagy mogyorót. Így egészen különleges és nagyon finom!

Házi kókuszos keksz

kokuszos-keksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 0.5 dl kókuszital

A kekszek tetejére:

  • kevés kókuszital
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a kókuszreszeléket.

A puha vajat a cukrokkal keverjük fehéredésig, majd a tojássárgáját is adjuk hozzá. Ezután kezdjük el hozzádolgozni a lisztes keveréket és a kókuszitalt. (Ha szükséges, akkor még lisztet vagy kókuszitalt adjunk a masszához.)

A kekszmasszát csomagoljuk folpackaba, és tegyük hűtőbe 30-60 percre.

A hidegen történő pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd szúrjuk ki linzer-, pogácsaszaggatóval vagy valamilyen bájos formával.

A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ha szeretnénk, akkor a kekszek tetejét kenjük meg kevés kókuszitallal és szórjuk meg kókuszreszelékkel.

A kekszeket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon