
Panzerotti, az olasz konyha töltött lángosa: sajtos töltelékkel a legfinomabb
Az olaszok híres finomsága sokféle töltelékkel készülhet, a tésztának az intenzív fűszerek is jól állnak, érdemes több változatban kipróbálni.
Ha nyár, akkor jönnek a szabadtéri programok, strand, nagy kirándulások és a többi, ilyenkor pedig jólesik a helyi étkezdékben, büfékben lángost falatozni. A strandos és a piaci lángos verhetetlen finomságok, mindenkinek van egy kedvenc lángosozója, de házilag is elkészülhet a finomság.
A lángos többféle recept szerint kipróbálható, van, aki krumplit tesz a tésztába vagy kefirt, ezektől az extráktól finomabb és puhább lesz a tészta. A lent található receptben mindkét alapanyag helyet kap, így jól kezelhető és finom.
Süsd meg hagyományos módon, majd kend meg a lángos tetejét tejföllel, és sajt is mehet rá. A tésztából töltött lángos is készülhet, pakold meg virslivel vagy sonkával és sajttal.
A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk egyforma méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és törjük simára.
A langyos tejbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt, majd takarjuk le, és 8-12 perc alatt futtassuk fel.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, az áttört burgonyát, kefirt és a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan dagasszuk ki, majd takarjuk le konyharuhával és tegyük félre egy órára, amíg a duplájára kel.
A megkelt tésztát osszuk egyforma kis darabokra.
A tésztadarabokat enyhén olajos kézzel húzzuk ki, majd bő olajban süssük mindkét oldalán aranybarnára.
A krumplis lángost kenjük meg fokhagymás olajjal, tejföllel, és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu