7 ízletes, jól kenhető kence: minden nemzetnek megvan a maga kedvence
Csodás kencék, amelyek pillanatok alatt az asztalra kerülnek: zöldséges és húsos finomságokat is mutatunk.
Sokféle ízletes kencét lehet készíteni: ezek a finomságok egyszerűen kenyérre kenve is verhetetlenek, de akár zöldségek mellé is kerülhetnek mártogatósnak, vagy szendvicsbe is tökéletesen illenek. Most egy picit pikáns kence receptjét mutatjuk, melyben a hazai konyha kedvenc csemegéje, a libatepertő kapja a főszerepet.
A tepertő nagyon kedvelt Magyarországon, friss kenyérrel és lila hagymával ropogtatva fantasztikus. A tepertőből kencét is lehet csinálni, méghozzá olyan finomat, hogy az ember mind a tíz ujját megnyalja utána. A finomság liba- vagy kacsatepertőből készül, és mustár és tárkonyecet teszi különlegessé. Aki szeretné, friss petrezselymet és friss tárkonyt is adhat hozzá. Ezektől a pluszoktól csak még finomabb!
A tojást főzzük keményre. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, majd daraboljuk fel.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe.
A feldarabolt tojást a liba- vagy kacsatepertővel, mustárral, tárkonyecettel, sóval, borssal és a hagymával együtt késes aprítóban keverjük krémesre.
Fotók: Getty Images