Jól kenhető libatepertős pástétom: ropogós kenyérrel kínáld
A házi pástétom ízletes, picit pikáns, köszönhetően a mustárnak és a tárkonyecetnek. Az elkészítése egyszerű, teljesen kezdők is sikerrel megalkothatják.
Sokféle ízletes kencét lehet készíteni: ezek a finomságok egyszerűen kenyérre kenve is verhetetlenek, de akár zöldségek mellé is kerülhetnek mártogatósnak, vagy szendvicsbe is tökéletesen illenek. Most egy picit pikáns kence receptjét mutatjuk, melyben a hazai konyha kedvenc csemegéje, a libatepertő kapja a főszerepet.
A tepertő nagyon kedvelt Magyarországon, friss kenyérrel és lila hagymával ropogtatva fantasztikus. A tepertőből kencét is lehet csinálni, méghozzá olyan finomat, hogy az ember mind a tíz ujját megnyalja utána. A finomság liba- vagy kacsatepertőből készül, és mustár és tárkonyecet teszi különlegessé. Aki szeretné, friss petrezselymet és friss tárkonyt is adhat hozzá. Ezektől a pluszoktól csak még finomabb!
Házi libatepertős pástétom
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg liba- vagy kacsatepertő
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál tárkonyecet
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojást főzzük keményre. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, majd daraboljuk fel.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe.
A feldarabolt tojást a liba- vagy kacsatepertővel, mustárral, tárkonyecettel, sóval, borssal és a hagymával együtt késes aprítóban keverjük krémesre.
-
2024-04-17 07:32:02
-
2024-04-14 10:16:01
-
2024-04-12 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!