Sajtos-hagymás kenyér egyszerűen: ilyen finomat még nem ettél
A finom házi kenyér tésztáját pofonegyszerű összeállítani, teljesen kezdők is sikerrel elkészíthetik a pékárut.
A cukkini az egyik legizgalmasabb zöldség. Hogy miért? Mert semleges az íze, ezért sütemények tésztájába is kerülhet, akár olyan különleges fűszerek is megbolondíthatják, mint a fahéj vagy a szerecsendió. Bátran készülhet a zöldből muffin vagy brownie, a süti sokkal puhább, szaftosabb a cukkinitől.
A már említett semleges zamat miatt pikánsabb fűszerekkel is lehet házasítani. Most egy puha kenyér receptjét osztjuk meg veletek, melyben a cukkini az úr. A kenyér jólesik magában, és sós vagy édes kence is kerülhet rá. Ha előbbivel kínálnád, akkor egy kis chilivel is feldobhatod a finomságot, úgy még különlegesebb ízben élvezheted. Ha azonban édessel kennéd meg, mondjuk, almaszósszal, akkor csipetnyi fahéjjal próbáld ki.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Ezután forgassuk hozzá a reszelt cukkinit, joghurtot és a tojást.
Egy másik tálban a lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.
A száraz keveréket fogassuk egybe a nedvessel.
A kenyér- vagy őzgerincformát béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát.
A cukkinis kenyeret toljuk az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (35-40 perc, de sütőtől függően több idő is szükséges lehet a masszának).
A kész kenyeret hűtsük ki, majd felszeletelve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu