Pihe-puha cukkinis kenyér: joghurttól omlós a tészta

Joghurtos cukkinis kenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkinis kenyér csodafinom harapnivaló. A massza egyszerűen készül, nagyon puha, és kedvedre játszhatsz a fűszerezésével.

A cukkini az egyik legizgalmasabb zöldség. Hogy miért? Mert semleges az íze, ezért sütemények tésztájába is kerülhet, akár olyan különleges fűszerek is megbolondíthatják, mint a fahéj vagy a szerecsendió. Bátran készülhet a zöldből muffin vagy brownie, a süti sokkal puhább, szaftosabb a cukkinitől.

A már említett semleges zamat miatt pikánsabb fűszerekkel is lehet házasítani. Most egy puha kenyér receptjét osztjuk meg veletek, melyben a cukkini az úr. A kenyér jólesik magában, és sós vagy édes kence is kerülhet rá. Ha előbbivel kínálnád, akkor egy kis chilivel is feldobhatod a finomságot, úgy még különlegesebb ízben élvezheted. Ha azonban édessel kennéd meg, mondjuk, almaszósszal, akkor csipetnyi fahéjjal próbáld ki.

Joghurtos-cukkinis kenyér

Joghurtos cukkinis kenyér ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg cukkini
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl joghurt
  • 3 darab tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le.

A vajat a cukorral keverjük habosra. Ezután forgassuk hozzá a reszelt cukkinit, joghurtot és a tojást.

Egy másik tálban a lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.

A száraz keveréket fogassuk egybe a nedvessel.

A kenyér- vagy őzgerincformát béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát.

A cukkinis kenyeret toljuk az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (35-40 perc, de sütőtől függően több idő is szükséges lehet a masszának).

A kész kenyeret hűtsük ki, majd felszeletelve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük