Pihe-puha cukkinis kenyér: joghurttól omlós a tészta
A cukkinis kenyér csodafinom harapnivaló. A massza egyszerűen készül, nagyon puha, és kedvedre játszhatsz a fűszerezésével.
A cukkini az egyik legizgalmasabb zöldség. Hogy miért? Mert semleges az íze, ezért sütemények tésztájába is kerülhet, akár olyan különleges fűszerek is megbolondíthatják, mint a fahéj vagy a szerecsendió. Bátran készülhet a zöldből muffin vagy brownie, a süti sokkal puhább, szaftosabb a cukkinitől.
A már említett semleges zamat miatt pikánsabb fűszerekkel is lehet házasítani. Most egy puha kenyér receptjét osztjuk meg veletek, melyben a cukkini az úr. A kenyér jólesik magában, és sós vagy édes kence is kerülhet rá. Ha előbbivel kínálnád, akkor egy kis chilivel is feldobhatod a finomságot, úgy még különlegesebb ízben élvezheted. Ha azonban édessel kennéd meg, mondjuk, almaszósszal, akkor csipetnyi fahéjjal próbáld ki.
Joghurtos-cukkinis kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg cukkini
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 dl joghurt
- 3 darab tojás
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Ezután forgassuk hozzá a reszelt cukkinit, joghurtot és a tojást.
Egy másik tálban a lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.
A száraz keveréket fogassuk egybe a nedvessel.
A kenyér- vagy őzgerincformát béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát.
A cukkinis kenyeret toljuk az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (35-40 perc, de sütőtől függően több idő is szükséges lehet a masszának).
A kész kenyeret hűtsük ki, majd felszeletelve kínáljuk.
-
2024-04-25 07:32:01
-
2024-04-04 08:32:02
-
2024-02-01 06:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!