Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

6
Nyomtatás
GettyImages-1201525637 (1)
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha unod a klasszikus bazsalikomos változatot, ez a kissé csípős, karakteres ízű rukkolapesto garantáltan feldobja a tésztáidat.

A rukkola az egyik kedvenc salátaalapanyagom, az íze kellemesen borsos, jól harmonizál a paradicsom édességével és persze vizuálisan is jól mutat a tányéron. Ha te is szereted az intenzív ízét, és mellé azt is, ha minimális munkával kerül izgalmas házi étel az asztalodra, akkor ezt a rukkolapestót neked találták ki.

Ebben a selymes krémben összpontosul a rukkola extra íze, a pirított dió, a fokhagyma, a parmezán és az olívaolaj tökéletes összhangja, 5 perc munkával. A folyamat egyszerű: dobjunk mindent a turmixgépbe, krémesítsük, főzzük ki hozzá a kedvenc tésztánkat, vagy kenjük meg vele a kovászos pirítóst és élvezzük az ízrobbanást.

Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor mostantól mindig legyen egy adag a hűtődben, hogy bármikor feldobhasd vele az ételeidet!

Házi rukkolás pesto

GettyImages-1201525637

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g rukkola
  • 2 dl olívaolaj
  • 50 g parmezán
  • 50 g pirított dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk. citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük egy késes aprítóba vagy turmixgépbe a megmosott rukkolát, a reszelt parmezánt, a serpenyőben lepirított diót, a fokhagymát. Öntsük hozzá az olívaolajat, majd adjuk hozzá a citromlevet, és fűszerezzük ízlés szerint. 

Ha túl sűrű, adhatunk hozzá még olívaolajat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon