
Spárgás-csicseriborsós édesburgonya: a szezon legjobb töltött batátája
Ha valami különlegesre vágysz, akkor ez a töltött, tavaszi édesburgonya csicseriborsóval és spárgával igazi telitalálat lesz.
A rukkola az egyik kedvenc salátaalapanyagom, az íze kellemesen borsos, jól harmonizál a paradicsom édességével és persze vizuálisan is jól mutat a tányéron. Ha te is szereted az intenzív ízét, és mellé azt is, ha minimális munkával kerül izgalmas házi étel az asztalodra, akkor ezt a rukkolapestót neked találták ki.
Ebben a selymes krémben összpontosul a rukkola extra íze, a pirított dió, a fokhagyma, a parmezán és az olívaolaj tökéletes összhangja, 5 perc munkával. A folyamat egyszerű: dobjunk mindent a turmixgépbe, krémesítsük, főzzük ki hozzá a kedvenc tésztánkat, vagy kenjük meg vele a kovászos pirítóst és élvezzük az ízrobbanást.
Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor mostantól mindig legyen egy adag a hűtődben, hogy bármikor feldobhasd vele az ételeidet!
Tegyük egy késes aprítóba vagy turmixgépbe a megmosott rukkolát, a reszelt parmezánt, a serpenyőben lepirított diót, a fokhagymát. Öntsük hozzá az olívaolajat, majd adjuk hozzá a citromlevet, és fűszerezzük ízlés szerint.
Ha túl sűrű, adhatunk hozzá még olívaolajat.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu