Mézes sült répa pár perc munkával: színes köret az ünnepi asztalra
Készíts színes sült répát, és ne felejtsd el elmenteni a receptjét, mert a húsvéti időszak után is bármikor megállja a helyét.
A tormakrém leggyakrabban a húsvéti időszakban kerül elő, azonban különleges íze miatt egész évben helye van az étkezőasztalon. Szinte bármihez használható, amihez majonézt vagy mustárt szokás, így lehet akár húsok, fasírtok, szendvicsek kiegészítője, sőt még chipsek és zöldségek mellé mártogatósként is szuper. Ha pedig köretként szeretnéd felhasználni, akkor ehhez a tormás sült céklához is remek választás.
Ez a változat ráadásul a vegánoknak és a tejallergiásoknak is kedvez, hiszen semmiféle állati eredetű hozzávalót nem tartalmaz.
Mérjünk minden hozzávalót egy kisebb tálba, és alaposan keverjük össze őket.
Tegyük egy légmentesen záródó befőttesüvegbe, és elfogyasztásig hűvös helyen tároljuk. Hűtőben 1 hétig eláll.
Tipp: ha egy igazán selymes krém a cél, az alapanyagokat tegyük turmixgépbe, és 1-2 perc alatt turmixoljuk teljesen homogén állagúra.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu