Pufi palacsinta reszelt almával a tésztájában: főételként vagy köretnek is tökéletes
Ennek a pufi palacsintának a tésztája nemcsak azért különleges, mert reszelt alma kerül bele, hanem azért is, mert a massza jórészt k8lesből áll.
A kölespuding titka a turmixolás: elkészítheted egészben hagyott kölesszemekből is, azonban az igazi pudingot idéző, lágy és krémes textúrához bizony pürésíteni kell a hozzávalókat.
Mivel a pudingnak a kakaó a legfontosabb ízesítője, ezért fontos, hogy jó minőségű, holland kakaóport használj, különben íztelen lesz a végeredmény. Ez egy cukormentes változat, amelyben az aszalt datolya gondoskodik az édesítésről. Ehhez nagy szemű, Medjool datolyát használj (a legtöbb piaccsarnokban, magos standnál beszerezhető), és áztasd forró vízbe egy órára, hogy teljesen megpuhuljon.
Áztassuk a datolyát forró vízbe 1 órára.
A kölest öblítsük le, majd 400 ml enyhén sós vízben főzzük puhára.
A beáztatott datolyákat szűrjük le, a kölessel, kókuszitallal és az összes többi hozzávalóval együtt turmixoljuk krémesre.
Adagoljuk poharakba vagy tálkákba, és csokidarabokkal kínáljuk.
Hűtőben tárolva 3-4 napig eláll, így másnapra tápláló reggeli is lehet belőle.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors