
Ne dobd ki a vaníliarúd héját, készíts belőle illatos vaníliás cukrot

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Vaníliás cukorra szinte minden édesség készítésénél szükség van, a különböző édes krémek és sodók lelke, de süteményeket is beboríthatsz vele.
A vaníliás cukor vagy a vaníliarúd minden sütni szerető konyhájában állandó lakó, hisz tényleg gyakran van rá szükség. Ha a recept vaníliarudat ír, akkor a belsejében található magot szokás felhasználni, pedig a héjnak is hasznát lehet venni, cukorral ledarálva kész is a házi vaníliás cukor, amelyben nincs mesterséges aroma, sem adalékanyag.
A vaníliarúd belseje tele van ízzel, ha sodót vagy más krémet készítesz, érdemes félbevágva a krémbe főznöd. A rudat máshogy is fel lehet használni: a magjával vagy nélküle daráld egybe a cukorral, és máris kész a házi készítésű vaníliás cukor.
Házi vaníliás cukor

Hozzávalók 3 decihez
- 2 darab vaníliarúd
- 300 gramm cukor
Elkészítés:
A cukrot és a vaníliarudat (egészből vagy maradék rúdból is készülhet) tegyük késes aprítóba vagy kávédarálóba, indítsuk el a gépet, daráljuk finomra.
A vaníliás cukrot öntsük sütőpapírral bélelt tepsire, terítsük szét rajta, néhány óráig hagyjuk száradni, majd tegyük befőttesüvegbe.
Fotó: Getty Images