Így készíts tökéletes jegesteát otthon – Az áztatási idő sem mindegy
Kánikulában a legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, amelyről minél hűsítőbb italokkal érdemes gondoskodni.
Ha nyáron egész nap hűsítő italok után sóvárogsz, akkor válaszd ezt a percek alatt készülő hibiszkuszos jegesteát. A bolti teákkal ellentétben nem tartalmaz tartósítószereket és felesleges cukrot, és az ízesítése is sokkal különlegesebb.
Ebbe a változatba ugyanis fahéj és szegfűszeg is kerül, így nemcsak a színe lesz egyedi, de az íze is egzotikus. Tökéletes választás arra az esetre, ha a nagy hőségben nem szeretnél koffeines fekete teából készült jegesteát inni, és még gyerekek is fogyaszthatják!
A vizet forraljuk fel, szórjuk bele a hibiszkuszvirágot, a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Facsarjuk bele fél citrom levét, és ha használunk, akkor keverjük el benne a cukrot. Szűrjük poharakba, adjuk hozzá a jeget, és friss mentával, erdei gyümölcsökkel, citromkarikákkal díszítve fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu