Hibiszkuszos jegestea: fahéj és szegfűszeg dobja fel

20
Nyomtatás
Hibiszkuszos-jegestea-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gyönyörű színű jegestea biztosan a nyár kedvence lesz: készítsd el a hűsítőt egzotikus fűszerekkel!

Ha nyáron egész nap hűsítő italok után sóvárogsz, akkor válaszd ezt a percek alatt készülő hibiszkuszos jegesteát. A bolti teákkal ellentétben nem tartalmaz tartósítószereket és felesleges cukrot, és az ízesítése is sokkal különlegesebb.

Ebbe a változatba ugyanis fahéj és szegfűszeg is kerül, így nemcsak a színe lesz egyedi, de az íze is egzotikus. Tökéletes választás arra az esetre, ha a nagy hőségben nem szeretnél koffeines fekete teából készült jegesteát inni, és még gyerekek is fogyaszthatják!

Hibiszkuszos jegestea

Hibiszkuszos-jegestea

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 1 l víz
  • 20 g szárított hibiszkuszvirág
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db citrom
  • 1 ek. cukor (opcionális)
  • 4 marék jég (opcionális)
  • 1 csokor friss menta
  • 2 marék friss erdei gyümölcs (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A vizet forraljuk fel, szórjuk bele a hibiszkuszvirágot, a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Facsarjuk bele fél citrom levét, és ha használunk, akkor keverjük el benne a cukrot. Szűrjük poharakba, adjuk hozzá a jeget, és friss mentával, erdei gyümölcsökkel, citromkarikákkal díszítve fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon