Ellenállhatatlan, hűsítő málnaleves: kánikulában a legjobb választás
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Ropogós
Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül
Bajor szalvétagombóc: ízletes köret néhány hozzávalóból
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
Mennyei krumplipalacsinta füstölt lazaccal: hűs tejföllel kínáld
Melengető őszi desszertek egy helyen: ezeket süsd meg a szezonban
Gyümölcsöt nem csak süteménybe érdemes rejteni, főzni is lehet vele, a legjobb, ha hűsítő gyümölcsleves készül az egészséges csemegéből.
A nagy hőségben a legjobb, ha hideg gyümölcslevessel kényezteti magát az ember. A nyár a gyümölcsöké, amelyeket tényleg nagyon változatosan lehet felhasználni. Ilyenkor biztos, hogy sok család asztalán gyakori vendég a gyümölcsleves, amelyet érdemes különlegesebbé tenni.
Nálunk nagy kedvenc a málna, amelyből a mamám isteni levest készített, általában erdei gyümölcs vagy eper is került bele. Én kicsit átdolgoztam az ő verzióját, csak málnából készítem, a különlegesebb zamat kedvéért pedig lime-mal ízesítem a hűsítő finomságot.
A mamám mindig nagyon kitett magáért, a jéghideg leves tetejére habtejszínt tett friss gyümölccsel, esetleg néhány darab habcsókkal tette mesésebbé a tálalást. Így vagy úgy, málnarajongóknak kötelező kipróbálniuk a nyár egyik legfinomabb hideg levesét.
Hűsítő málnaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm málna
- 10 dekagramm cukor
- 1 darab lime
- 2 deciliter habtejszín
- 8 deciliter víz
Elkészítés:
A málnát alaposan mossuk meg.
A málnát 8 deciliter vízben, 10 dekagramm cukorral együtt forraljuk fel.
Forrás után keverjük a gyümölcshöz a lime reszelt héját.
A léből 2-3 merőkanállal szedjünk ki, ehhez keverjük hozzá a habtejszínt, miután alaposan egybekevertük, óvatosan csorgassuk a leveshez, keverjük egybe.
A levest szobahőmérsékleten hűtsük ki, utána tegyük hűtőbe, hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images