Házi ecetes torma a húsvéti asztalra: sonka mellé kötelező

3
Nyomtatás
Húsvéti ecetes torma cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi ecetes torma egyszerűen készül, sokféleképpen ízesíthető, és kötelező résztvevője a húsvéti lakomának.

A torma kissé csípős, nagyon egészséges finomság, ami bővelkedik C-vitaminban. Van, aki szereti, míg más nem annyira, egy azonban biztos, hogy a húsvéti asztalon biztos résztvevő. Az ecetes torma a boltban is beszerezhető, de sokkal ízletesebb, ha otthon készíted el, így extra ízekkel is felruházhatod.

Tedd különlegesebbé!

Ha kicsit lágyítanál az ízén, vagy csak egyszerűen különlegesebbé varázsolnád, akkor keverj hozzá majonézt, joghurtot vagy mézes tejszínt. Alakíthatod csípősebbre is, ha chilit keversz hozzá, vagy dobd fel zöldfűszerekkel, bazsalikommal, snidlinggel vagy petrezselyemmel. Ha pedig szeretnéd, akkor reszelt céklával keverve is kipróbálhatod az ecetes tormát.

Az ecetes torma remekül illik sonka mellé, szendvicsbe is kenhető, és húsok mellé is kínálható. A finomságot sonkatekercs és kaszinótojás töltelékének is kipróbálhatod.

Húsvéti ecetes torma

Húsvéti ecetes torma ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg torma
  • víz a tormára szükség szerint
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 0.75 dl 10%-os ecet
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított tormát reszeljük le, majd engedjünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Ezután adjuk hozzá a citromlét, és hagyjuk így állni 3-5 percet, majd szűrjük le.

A reszelt tormát rakjuk tiszta üvegbe, edénybe.

A vízhez keverjük hozzá a sót, cukrot, ecetet, és így melegítsük fel, amíg a cukor el nem olvad. Ezután öntsük az üvegbe vagy az edénybe helyezett reszelt tormára.

Az üvegeket szorosan zárjuk le, majd az ecetes tormát tegyük hűtőbe, és tároljuk így legalább egy napig, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon