
Krémes, sűrű lengyel tormaleves: ebédként is megállja a helyét
A sűrű, tartalmas levest pirítóssal kínáld, úgy nem lesz szükség utána második fogásra, egy ízletes, mennyei, krémes ebédet tálalhatsz.
A torma kissé csípős, nagyon egészséges finomság, ami bővelkedik C-vitaminban. Van, aki szereti, míg más nem annyira, egy azonban biztos, hogy a húsvéti asztalon biztos résztvevő. Az ecetes torma a boltban is beszerezhető, de sokkal ízletesebb, ha otthon készíted el, így extra ízekkel is felruházhatod.
Ha kicsit lágyítanál az ízén, vagy csak egyszerűen különlegesebbé varázsolnád, akkor keverj hozzá majonézt, joghurtot vagy mézes tejszínt. Alakíthatod csípősebbre is, ha chilit keversz hozzá, vagy dobd fel zöldfűszerekkel, bazsalikommal, snidlinggel vagy petrezselyemmel. Ha pedig szeretnéd, akkor reszelt céklával keverve is kipróbálhatod az ecetes tormát.
Az ecetes torma remekül illik sonka mellé, szendvicsbe is kenhető, és húsok mellé is kínálható. A finomságot sonkatekercs és kaszinótojás töltelékének is kipróbálhatod.
A megtisztított tormát reszeljük le, majd engedjünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Ezután adjuk hozzá a citromlét, és hagyjuk így állni 3-5 percet, majd szűrjük le.
A reszelt tormát rakjuk tiszta üvegbe, edénybe.
A vízhez keverjük hozzá a sót, cukrot, ecetet, és így melegítsük fel, amíg a cukor el nem olvad. Ezután öntsük az üvegbe vagy az edénybe helyezett reszelt tormára.
Az üvegeket szorosan zárjuk le, majd az ecetes tormát tegyük hűtőbe, és tároljuk így legalább egy napig, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu