Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

2
Nyomtatás
Húsvéti házi tojáslikőr cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi, selymes textúrájú tojáslikőr rummal és vodkával készül. Rendkívül finom ital, amit különböző desszertek ízesítésénél is használhatsz.

Az ünnepi hagyományok a legtöbb családban ugyanazok. A húsvéti lakomaasztalon helyet kapnak az olyan finomságok, mint a sonka, kalács és tojássaláta. Italok közül pedig a tojáslikőr az egyik kötelező, ami gasztroajándék is lehet.

Használd a sütésnél!

A selymes likőrt nemcsak inni esik jól, hanem különböző finomságokba is keverheted. Érdemes citromkrémbe csempészni vagy házi főzött krémbe, így az olyan klasszikus desszertek, mint a hólabda, őzgerinc vagy a linzer is különlegesebb lesz, de a likőr a kávét és a karamellás tejet is feldobja.

Ha pedig kicsit szolidabbra vennéd az ízét, akkor a vodkát hagyd ki a receptből.

Húsvéti házi tojáslikőr

Húsvéti házi tojáslikőr ct

Hozzávalók 8 decihez

  • 6 darab tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 30 ml rum
  • 2 dl vodka
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tejet forraljuk fel, majd lassan csorgatva, folyamatos keverés mellett adjuk a tojássárgás keverékhez. Ezután ízesítsük rummal és vodkával.

Tegyük hűtőbe, míg összeérnek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon