Így válassz omlós húsvéti sonkát: alaposan vizsgáld meg a címkét
Nincs húsvéti asztal főtt sonka nélkül, de ahhoz, hogy igazán finom legyen, nem csak a főzésére kell figyelmet fordítani, az sem mindegy, milyet vásárolsz.
A sonkaleves hagyományos húsvéti fogás, melyet az ünnep után is elkészíthetsz maradék sonkából és főtt tojásból.
A legtöbb családban a húsvéti asztalra hagyományos menü kerül, így szinte biztos, hogy marad főtt sonka az ünnep után. A sonkalevest érdemes kipróbálni, a tartalmasabb leveseket kedvelők feltétlen készítsék el ezt a finomságot, mely hagyományosan a lengyel konyha büszkesége. Igaz, az alábbi recepten picit egyszerűsítettünk, mivel ebből kimarad a kovász.
A gazdag levest más finomságokkal is feldobhatod, kerülhet bele csemegekukorica, póréhagyma vagy szalonna. Ha pedig igazán különlegesen kínálnád, akkor hajszálvékonyra szeletelt retekkarikákat is tehetsz a tetejére.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, krumplit, sonkát és kolbászt. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.
Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor öntsük rá a tejszínt, és forraljuk egybe.
A kész levest finomra aprított petrezselyemmel és főtt tojással kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu