![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Illatos, tejszínes gesztenyekrémleves: almával és fahéjjal dúsítva készül
![gkrcover](https://kep.index.hu/1/0/3546/35468/354685/35468509_2713199_b808b0e521f8d1a48ba51f4427a50f32_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krémes levesben izgalmas fűszerek és ízek kapnak helyet: rum, gyömbér, fahéj, alma, cukor és fehér bors is van benne.
Ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést, először is érdemes megtervezni, mi kerüljön az ünnepi asztalra. Valamilyen levesnek mindenképp helyet kell rajta kapnia. A melengető fogás lehet hagyományos, vagy ha szeretnéd, különlegesebb, kicsit merészebb finomsággal is előrukkolhatsz, mondjuk gesztenyekrémlevessel, melynek varázslatos illata és íze mindenkit rabul ejt majd.
A selymes leves egyszerűen készül, de érdemes játszani az ízek kialakításával: ha édesebbre szeretnéd, több cukor kerüljön bele, ha viszont nem szeretnéd elnyomni a gyömbér és a fehér bors pikáns ízét, akkor kevesebb cukrot használj. Ha savanykásabb aromát szeretnél a levesbe csempészni, akkor alma helyett narancs reszelt héjával dúsítsd a levet.
Az illatos finomságot forrón érdemes tálalni, a tetejére díszítés gyanánt tejszínhab, sült gesztenye, csokireszelék, esetleg frissen őrölt fekete bors is kerülhet.
Illatos gesztenyekrémleves
![gklct](https://kep.index.hu/1/0/3556/35565/355653/35565323_41d854284bb83878330cddcfc956aa3a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dekagramm vaj
- 5 dekagramm liszt
- 1 csipet gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
- 1 darab alma
- 1 deciliter habtejszín
- 1 liter víz
- 15 dekagramm gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
- cukor ízlés szerint
- 1 csipet őrölt fehér bors
Elkészítés:
Magas falú lábasban a vajat olvasszuk fel, majd keverjük el benne a lisztet, kicsit pirítsuk meg. Közben az almát pucoljuk meg, kockázzuk fel, majd tegyük a levesbe a fahéjjal és a gyömbérrel együtt, utána öntsük fel vízzel.
Az áttört masszát is keverjük a levesbe, ízesítsük ízlés szerint cukorral, egy csipet borssal és rummal. Egybeforralás után, amikor az alma is megpuhult, botmixerrel pürésítsük, majd a tejszínt is öntsük a levesbe és forraljuk egybe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!