Intelligens krémes 10 perc munkával: magától alakulnak ki a rétegek

18
Nyomtatás
intelligens-kremes
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Akár hiszed, akár nem, ennek a sütinek egyszerű kevert tésztája van, a sütőben alakulnak ki a gyönyörű rétegek.

Szereted a krémest, de nem mersz nekiállni, mert félsz, hogy nem sikerül? Nincs rá időd, mert túl nagy macera? Próbáld ki ezt az intelligens krémest, elronthatatlan a receptje, és csodálatos lesz a végeredmény!

Először szkeptikus voltam vele, mikor az interneten szembejött a gyönyörű háromrétegű sütemény, aztán kolléganőm elkészítette, és hozott az irodába kóstolót, ami annyira fantasztikusan nézett ki és annyira finom volt, hogy nem volt többé kérdés, nekem is ki kellett próbálnom a receptet.

Az intelligens krémesnek egyszerű kevert tésztája van, magától alakulnak ki a rétegek. Az alja olyasmi, mint a tejpite, picit pudingos állagú, középen egy habkönnyű krém helyezkedik el, a tetején pedig puha piskóta. Mennyei, mutatós és gyerekjáték az elkészítése: ha meggyőztünk, hogy érdemes letesztelni, irány a konyha! 

Intelligens krémes

intelligens-kremes2

Hozzávalók 12 szelethez

  • 4 db tojás
  • 150 g cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 110 g vaj (+ a kenéshez)
  • 100 g liszt
  • 500 ml tej
  • porcukor (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, majd vajazzunk ki egy kb. 20x25 centis tepsit.

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük habbá, egyelőre tegyük félre.

A tojássárgáját a cukorral verjük habosra, míg ki nem fehéredik. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a megolvasztott vajat, keverjük egybe. A lisztet is szitáljuk bele, keverjük el, míg csomómentes nem lesz a massza.

Lassan csurgatva adjuk a tejet is a lisztes masszához, közben keverjük. Egy folyós, híg tésztát fogunk kapni.

Egy spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is, ezt több részletben tegyük meg. Nem baj, ha nem tudjuk teljesen elkeverni és maradnak benne kisebb tojáshabdarabok, nem szabad nagyon széttörni a habot.

Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 40-50 percre. Ha a teteje aranybarna és már nem remegős a tészta, készen van. (Ha a teteje megbarnul, de a tészta még remegős, fedjük le fóliával, úgy tegyük vissza.)

Hagyjuk teljesen kihűlni, tegyük hűtőbe 1-2 órára, mielőtt szeletelnénk. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon