Házi krémes egyszerűen: leveles tészta az alapja

25
Nyomtatás
Házi krémes egyszerűen cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cukrászdák legszebb süteménye, a krémes otthon is összedobható, egyszerűbben, mint gondolnád!

A kétféle krémmel csábító sütemény a desszertek világában az egyik legkedveltebb finomság, amelynek már a látványa elvarázsolja az édesszájúakat. A sütemény alapja leveles tészta, erre kerül a selymes, házi vaníliás krém és a habtejszín.

Így is lehet!

A vaníliás krémet érdemes kicsit feldobni, izgalmasabbá varázsolni az ízét. Ha te is így tennél, keverj hozzá 1-2 evőkanálnyi rumot.

Házi krémes egyszerűen

Házi krémes egyszerűen ct

Hozzávalók 24 szelethez

Alap:

  • 500 g leveles tészta

Házi vaníliás krém:

  • 10 darab tojás
  • 400 g porcukor
  • 1.6 dl tej
  • 180 g liszt
  • 1 darab vaníliarúd
  • 500 ml habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát szedjük ketté, majd mindkettőt nyújtsuk kb. 25x35 centis téglalappá. Ezután helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket, szurkáljuk meg villával a tésztát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

A megsült tésztákat teljesen hűtsük ki.

Míg a tészta hűl, készítsük el a krémet: a tojást válasszuk szét.

A tojássárgáját a porcukor felével keverjük fehéredésig. Ezután apránként keverjük a sárgájához a hideg tej felét, majd a lisztet is.

A maradék tejbe keverjük bele a vaníliarúd kikapart belsejét és forraljuk fel. Ezután vegyük lejjebb a lángot a tej felett, és apránként keverjük hozzá a tojássárgás keveréket, főzzük sűrűre (8-12 perc alatt).

Az elkészült krémet hűtsük ki, időnként keverjük át. 

A tojásfehérjét a porcukor másik felével verjük kemény habbá. A krémhez forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.

A habtejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal verjük kemény habbá.

Az egyik leveles tésztát fektessük tálcára, majd kenjük rá a vaníliás krémet, utána simítsuk rá a habtejszínt. A habtejszín tetejére helyezzük rá a másik leveles lapot, majd szórjuk meg porcukorral.

Tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon