Magvakkal és aszalt gyümölcsökkel ízesített csoki: ajándéknak is beillik

Csokikereg-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ egyik legegyszerűbben készülő desszertje, amely még ajándéknak is szuper: az alapja csoki, a díszítésnek pedig csak a fantáziád szab határt.

Az alábbi recept egy gyorsan és könnyen készülő desszertet takar, amit néhány egyszerű alapanyagból bármikor összedobhatsz. Az egyedüli kihagyhatatlan hozzávaló a csokoládé, azonban az is rád van bízva, hogy milyet használsz. Ebben a receptben 70%-os étcsoki szerepel, azonban bátran kombinálhatod is az egyes fajtákat, ahogy a képeken is látható. Ha az étcsokihoz tej- vagy fehér csokit is csurgatsz, akkor a keverékükből látványos márványmintát hozhatsz létre.

Ugyanez vonatkozik a feltétekre is: a mandula mellett használj pisztáciát, diót, kesudiót, mogyorót, kókuszforgácsot, és koronázd meg bármilyen aszalt vagy liofilizált gyümölccsel. Az elkészítéshez mindössze egy kisebb hőálló edényre, egy közepes tepsire és sütőpapírra lesz szükséged. Ha pedig bizonytalan vagy a csoki olvasztását illetően, akkor ebben a cikkben tuti módszereket találsz.

Ízesített csoki

Csokikereg

Hozzávalók 5 személyre

  • 150 g étcsoki (legalább 70%-os)
  • 2 tk kókuszolaj
  • 2 tk juharszirup
  • 60 g mandula durvára darabolva
  • 3 ek aszalt vörös áfonya
  • 3 ek mazsola
  • 2 csipet tengeri sópehely (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük az összetördelt étcsokit, a kókuszolajat és a juharszirupot egy kisebb edénybe, és gőz felett addig olvasszuk, amíg teljesen folyékonyak nem lesznek.

Öntsük a csokit sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy szilikonspatula segítségével egyengessük 4-5 mm vastagságúra.

Szórjuk meg a mandulával és aszalt gyümölcsökkel, esetleg sóval, és 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Vegyük ki, és tördeljük tetszőleges méretű darabokra.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük