Pillekönnyű japán piskóta: muffinformában készül a levegős tészta

Nyomtatás
jmcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A piskóta tésztája légies, tökéletes választás reggelire, de desszertként is megállja a helyét.

A muffin tipikus amerikai finomság, mely édes és sós is lehet, de máshogy is készülhet a desszert, a japán változat légies és habkönnyű.

A japán muffin hasonlít a piskótatésztához, de krémsajt is kerül bele. A finomság masszájába érdemes citrom- vagy narancshéjat is reszelni, így mindenféle cicoma nélkül is jólesik falatozni, akár reggelire egy pohár tej mellé. Ha azonban valamilyen édes öntettel koronázod meg, akkor máris ebéd utáni desszert lesz belőle.

Japán piskóta

jmct

Hozzávalók 22 darabhoz

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg krémsajt
  • 6 darab tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a krémsajtot olvasszuk meg vízgőz felett, kevergessük folyamatosan, vigyázva, ne melegedjen túl.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a krémsajtos keveréket.

A lisztet forgassuk egybe a sóval, étkezési keményítővel és a sütőporral, majd a keveréket adjuk a krémsajtos masszához.

A muffinformát papírral béleljük ki, félig töltsük meg a masszával, majd toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt süssük készre. Sütés alatt alkalmazzunk tűpróbát.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon