Isteni, joghurtos csirkesaláta vörösáfonyával és roppanós dióval: diétába is beilleszthető

joghurtoscsirkesaláta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Maradék főtt vagy sült csirkemellből is elkészítheted ezt a salátát, tartalmas, tápláló és isteni finom.

Ha valami laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, egy tartalmas saláta a legjobb választás, például ez a csirkés változat. Biztosan jól laksz vele, mégsem nehezíti el a gyomrodat. A csirke mellé sok-sok zöldség és gyümölcs kerül, és az egészet krémes szósz fogja közre. 

Az alma és az áfonya egyszerre fanyar és édes íze nagyon jól passzol a sós salátába, illetve az öntettel is érdemes játszani, egy kevés mézzel még izgalmasabb lesz az összhatás. Mivel ez a saláta nem majonézzel, hanem joghurttal készül, mértékkel diétába is beilleszthető.

Ha így sem érzed elég laktatónak, esetleg ebédre kínálnád, készíts belőle szendvicset, pakold két szelet kenyér vagy bagel közé. 

Joghurtos csirkesaláta

joghurtoscsirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 1 darab zöldalma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 50 gramm dió
  • 50 gramm vörösáfonya
  • 120 gramm joghurt (natúr)
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek méz
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét főzzük puhára. Ezt megtehetjük egészben, és darabokra vágva is, hogy minél előbb készüljön el. Ha kész, szűrjük le, egy villával szedjük szálaira.

Amíg fő a hús, az almát mossuk meg, kockázzuk össze. A szárzellert tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, a diót durvára.

Tegyük a húst, a zöldségeket és a gyümölcsöket egy tálba.

Egy másik kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, mézet, citromlevet, sót, borsot.

Öntsük a szószt a húsra és a zöldségekre, keverjünk mindent alaposan egybe. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük