Meseszép epertorta: joghurtos krém teszi ellenállhatatlanná

5
Nyomtatás
Joghurtos epertorta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A látványos epertorta pofonegyszerűen készül, kezdő házi cukrászok is bátran nekiállhatnak!

Gyönyörű és nagyon finom ez a joghurtos epertorta, ami garantáltan a kedvenceddé válik, ha megkóstolod. A desszertcsoda alapja piskóta, ami 10 tojásból készül, így lesz szép magas.

Ebben a receptben az a jó, hogy a mennyiséggel bátran játszhatsz. Ha azt szeretnéd, hogy 3-4 lapból álljon a torta, akkor 10 tojásból alkosd meg. Ha viszont 2 lapból szeretnéd, akkor bőven elég 5 tojás, de egyetlen rétegből is állhat a süti, amelynek a tetejére csak krém és eper kerül.

Amire figyelj!

A piskóta egyik fontos szabálya, hogy ha 2 tojásból készíted, akkor 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál liszt szükséges hozzá. Ebből adódóan, ha 5 tojást használsz, akkor ugyanennyi liszt és cukor, 10 tojásnál pedig 10 evőkanállal méricskéld a cukrot és a lisztet.

Joghurtos epertorta

Joghurtos epertorta ct

Hozzávalók x cm-es formához 26 cm átmérőjű formához

Piskóta:

  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 darab tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál olaj

Krém:

  • 6 dl görög joghurt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 5 dl habtejszín
  • 35 dkg eper

Díszítés:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • szükség szerint eper
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A 26 centis tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki kevés vajjal.

A lisztet forgassuk egybe a sóval és sütőporral.

A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgáját a cukorral keverjük fehéredésig.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá.

A tojássárgájához forgassuk hozzá az olajat, a tojásfehérjehabot, majd a lisztes keveréket. Ezután simítsuk a tortaformába, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe.

A piskótát tűpróbáig süssük. (10-20 perc, sütőtől függően akár több is lehet. A piskóta sütése közben arra figyeljünk, hogy a sütési idő első 10 percében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet.)

A megsült tésztát borítsuk sütőrácsra, és várjuk meg, míg kihűl.

Krém:

A joghurtot a porcukorral, vaníliakivonattal és a citrom reszelt héjával keverjük simára.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a joghurtos krémmel.

Az epret mossuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

Összeállítás:

A piskótát vágjuk 2 vagy 3 részre.

Az egyik lapot helyezzük tálcára, majd kenjük meg tetszés szerint krémmel, utána rakjunk rá epret, amelynek a tetejére megint mehet krém, és ezután kerüljön rá a második piskóta. A második piskóta tetejére ugyanúgy pakoljunk, mint az elsőre (krém, eper, krém és piskóta).

A torta tetejét és oldalát kenjük le a megmaradt krémmel.

Díszítés:

A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adagoljuk habzsákba. Ezután tetszés szerint dekoráljuk a tortát a habbal és eperrel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon