
Pihe-puha epres piskóta: a habkönnyű tésztába túró is kerül
Az illatos piros eperszemekből elképesztően finom sütemények készülhetnek, melyekből biztos a repeta, ez a finomság is ilyen.
Ha gyors sütire vágysz, akkor a muffin az egyik legjobb választás, hiszen finom és csodaszép. Ez a recept is ilyen, ráadásul bátran játszhatsz a sütivel, látványban és ízben is feldobhatod az epres muffint.
Ha az ízét tennéd különlegesebbé, akkor egy kevés mentalevelet is keverhetsz a tésztába, sőt, akár valamilyen krémmel is feldobhatod, ilyen a vajkrém vagy a mascarponés.
Az epret mossuk meg, majd daraboljuk fel tetszőlegesen.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
A tojásokat keverjük fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat is. Ezután apránként adagolva forgassuk hozzá a lisztes keveréket és az előkészített epret.
Vegyünk elő egy muffintepsit és béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a muffinmasszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe tűpróbáig (20-25 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu