Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

2
Nyomtatás
Joghurtos, epres muffin cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az epres muffin egyszerűen készül, kezdő konyhatündérek is sikerrel kínálhatják. A finomság mindenféle extra nélkül is tökéletes, de ha szeretnéd, koronázd meg valamilyen krémmel.

Ha gyors sütire vágysz, akkor a muffin az egyik legjobb választás, hiszen finom és csodaszép. Ez a recept is ilyen, ráadásul bátran játszhatsz a sütivel, látványban és ízben is feldobhatod az epres muffint.

Így lesz még finomabb!

Ha az ízét tennéd különlegesebbé, akkor egy kevés mentalevelet is keverhetsz a tésztába, sőt, akár valamilyen krémmel is feldobhatod, ilyen a vajkrém vagy a mascarponés.

Joghurtos, epres muffin

Joghurtos, epres muffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 150 g eper
  • 150 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 ml joghurt
  • 50 g olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, majd daraboljuk fel tetszőlegesen.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport.

A tojásokat keverjük fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat is. Ezután apránként adagolva forgassuk hozzá a lisztes keveréket és az előkészített epret.

Vegyünk elő egy muffintepsit és béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a muffinmasszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe tűpróbáig (20-25 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon