
Pillanatok alatt elkészül a joghurtos jégsaláta: húsok mellé tökéletes kísérő

A nyári grillpartik sztárja az egyszerű joghurtos saláta, mely villámgyorsan elkészül, és bármilyen sült húst feldob.
Pirosra sült szaftos oldalas vagy csirkecomb mellé tökéletes választás a ropogós jégsaláta, mely joghurtos öntettel nyakon öntve készül. A jégsaláta rengetegféleképpen ízesíthető, finom ecetesen, majonézesen és az alább olvasható verzióban is.
Ha már joghurt, érdemes a fűszerezésével játszani, jól áll neki a kapor, a chili vagy a különleges zamatú menta. Friss helyett használhatsz szárítottat is. Ezzel a salátával garantáltan leveszel mindenkit a lábáról, jó hidegen kínáld. Akár a szószt készítsd össze előre, majd tedd a hűtőbe, tálalás előtt pedig forgasd egybe a levelekkel.
Joghurtos jégsaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 200 gramm görög joghurt
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított menta
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 fej jégsaláta
Elkészítés:
A görög joghurtot öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, mentát és a fehérborecetet, keverjük össze.
A salátát szedjük leveleire, mossuk meg, majd forgassuk egybe a joghurtos szósszal.
Jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!