Kívül ropogós, belül puha joghurtos lepénykenyér: lecsó vagy más szaftos ragu mellé

lkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lepénykenyér nagyon gyorsan elkészíthető, ahogy összeállítottad a tésztát, már sütheted is.

A házi lepénykenyér textúrája a joghurttól lesz elképesztő, kívül szép ropogósra sül, belül pedig puha lesz. Nagy előnye, hogy a begyúrt tésztát nem kell pihentetni, az összeállítás után már lehet is formázni és sütni. Ha kifejezetten szaftos, tunkolós étel mellé kínálnád, akkor vastagabb lepényeket formázz.

Grillsütő hiányában forró serpenyőben süsd meg a tésztát, ha szükségesnek érzed, enyhén kend ki olajjal. Onnan tudod majd, hogy ideje megfordítani a lepénykét, hogy a tészta szépen megemelkedik.

Ínyenceknek érdemes 1 evőkanál római köményt is a tésztába keverni, ezt száraz serpenyőben pirítsd meg, úgy add hozzá, varázslatos zamattal és illattal ruházza fel a lepénykenyeret.

Joghurtos lepénykenyér

lkct

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 400 gramm finomliszt
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 300 milliliter görög joghurt
  • 100 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd a joghurtot és a vizet, dolgozzunk belőle lágy tésztát.

A begyúrt tésztát osszuk 8 cipóra, formázzunk a tésztadarabokból tetszőleges méretű lepényeket, amelyeket előmelegített grillsütőn vagy forró serpenyőben mindkét oldalán süssünk aranybarnára (3-5 perc).

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük