Kívül ropogós, belül puha joghurtos lepénykenyér: lecsó vagy más szaftos ragu mellé
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
A lepénykenyér nagyon gyorsan elkészíthető, ahogy összeállítottad a tésztát, már sütheted is.
A házi lepénykenyér textúrája a joghurttól lesz elképesztő, kívül szép ropogósra sül, belül pedig puha lesz. Nagy előnye, hogy a begyúrt tésztát nem kell pihentetni, az összeállítás után már lehet is formázni és sütni. Ha kifejezetten szaftos, tunkolós étel mellé kínálnád, akkor vastagabb lepényeket formázz.
Grillsütő hiányában forró serpenyőben süsd meg a tésztát, ha szükségesnek érzed, enyhén kend ki olajjal. Onnan tudod majd, hogy ideje megfordítani a lepénykét, hogy a tészta szépen megemelkedik.
Ínyenceknek érdemes 1 evőkanál római köményt is a tésztába keverni, ezt száraz serpenyőben pirítsd meg, úgy add hozzá, varázslatos zamattal és illattal ruházza fel a lepénykenyeret.
Joghurtos lepénykenyér
Hozzávalók 8 darabhoz
- 400 gramm finomliszt
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 300 milliliter görög joghurt
- 100 milliliter víz
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd a joghurtot és a vizet, dolgozzunk belőle lágy tésztát.
A begyúrt tésztát osszuk 8 cipóra, formázzunk a tésztadarabokból tetszőleges méretű lepényeket, amelyeket előmelegített grillsütőn vagy forró serpenyőben mindkét oldalán süssünk aranybarnára (3-5 perc).
Fotó: Getty Images