Sárgabaracklikőr házilag: friss gyümölcsből az igazi
Úgy tartja a mondás, hogy minden olyan gyümölcsből, amiből lehet lekvárt főzni, abból bizony pálinkát is. Ezúttal a sárgabarackhoz nyúltunk, hogy egy fantasztikus likőrt készítsünk belőle!
Tombol a nyári hőség, ez az idő nem igazán sütéshez való, de hát ilyenkor is jólesik az édesség. Ha rászánod magad a sütikészítésre, akkor valami egyszerű keverttel próbálkozz, melyben szezonális gyümölcs is helyet kap.
A puha kuglóf sárgabarackkal dúsítva készül. A süti elkészítésével nincs sok munka, miután összekevertél mindent, simítsd formába, majd told a sütőbe. A recept más gyümölccsel is működik, használhatsz meggyet, epret, málnát vagy ananászt is. Kuglófforma helyett pedig tortaformában is elkészítheted.
A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk egyforma méretű kockákra.
A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral, cukorral és vaníliás cukorral. Ezután keverjük hozzá az összekockázott gyümölcsöt, tejet, joghurtot, olajat és a tojást.
Ha a kuglófforma (22 cm-es) nem szilikonos, akkor enyhén kenjük ki olajjal vagy vajjal, majd ebbe simítsuk bele a masszát.
A kuglófot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-45 perc alatt).
A kész sütit porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu