Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent

15
Nyomtatás
Joghurtos, sárgabarackos kuglóf cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zamatos süti egyszerűen készül, kezdők is sikerrel kínálhatják. A tésztája finom puha, a gyümölcstől lesz ellenállhatatlan.

Tombol a nyári hőség, ez az idő nem igazán sütéshez való, de hát ilyenkor is jólesik az édesség. Ha rászánod magad a sütikészítésre, akkor valami egyszerű keverttel próbálkozz, melyben szezonális gyümölcs is helyet kap.

A puha kuglóf sárgabarackkal dúsítva készül. A süti elkészítésével nincs sok munka, miután összekevertél mindent, simítsd formába, majd told a sütőbe. A recept más gyümölccsel is működik, használhatsz meggyet, epret, málnát vagy ananászt is. Kuglófforma helyett pedig tortaformában is elkészítheted.

Joghurtos, sárgabarackos kuglóf

Joghurtos, sárgabarackos kuglóf ct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 250 g sárgabarack
  • 280 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 tasak sütőpor
  • 200 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 120 ml tej
  • 2 evőkanál joghurt
  • 100 ml olaj
  • 2 darab tojás
  • kevés olaj vagy vaj a forma kikenéséhez (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk egyforma méretű kockákra.

A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral, cukorral és vaníliás cukorral. Ezután keverjük hozzá az összekockázott gyümölcsöt, tejet, joghurtot, olajat és a tojást.

Ha a kuglófforma (22 cm-es) nem szilikonos, akkor enyhén kenjük ki olajjal vagy vajjal, majd ebbe simítsuk bele a masszát.

A kuglófot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 35-45 perc alatt).

A kész sütit porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon