
Görög joghurtos tonhalsaláta: nem kell majonéz a krémességhez
Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Vannak olyan saláták - ezeket én csak sunyi salátáknak hívom -, amelyeknek hiába ez a nevük, szinte több kalóriát tartalmaznak, mint néhány főétel.
Az egyik ilyen a tonhalsaláta, ami a legtöbb helyen majonézes tonhalkrémet takar némi zöldséggel körítve. Valójában ezek nem is saláták, inkább szendvicskrémek, de mindegy is az elnevezés, csak ne áltassuk azzal magunkat, hogy így kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.
Persze úgy is lehetne készíteni, hogy a zöldségek mellé tesszük a tonhaldarabokat, de ez akármennyire is egészséges, én inkább a szaftos krémet preferálom. A majonézt kellene csak kiváltani valamivel, és akkor máris teljesül a kevés kalória, mégis szeretem íz.
A majonéz kiváltása
A gyerekeim például majonéz helyett tejfölt esznek mindenhez, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a tonhalhoz. Kipróbáltam görög joghurttal, úgy viszont nagyon kellemes, frissítő, nyári ízt kaptam, akár mártogatósnak is tökéletes.
Tonhalsaláta görög joghurttal

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab tonhalkonzerv
- 2 deciliter görög joghurt
- 0.5 fej fejes saláta
- 1 teáskanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, majd tegyük rá a krémet. Frissen fogyasszuk.
Fotó: Getty Images