Így készül a klasszikus Cézár-saláta: könnyed, mégis laktató ebéd
Felejtsd el a paradicsomot és a majonézes öntetet, az igazi Cézár-saláta ennél sokkal szerényebb, de tökéletes harmóniát alkotó alapanyagokból készül.
Az uborkából isteni salátákat lehet készíteni, jólesik ecetesen, tejfölösen vagy épp joghurttal keverve. Mindegy is, melyiket próbálod ki, arra figyelj, hogy jó hidegen kínáld.
Az én családomban az uborkasaláta óriási kedvenc. Húsos ételek mellé szinte mindig elkészítem, olykor pedig szendvics vagy sonkatekercs mellé kínálom. Hogy egy kis izgalmat csempésszek bele, julienne-re vágva dobtam a salátástálba az uborkát, ha pedig ízben is merészebb szeretnél lenni, akkor finomra vágott chili- és kápia paprika is kerülhet bele. Én most csak chilit használtam és vöröshagymát, utóbbi lila hagymára is lecserélhető.
A megtisztított uborkát szeleteljük fel vékonyra, vagy vágjuk fel julienne-re.
A megtisztított hagymát és chilipaprikát vágjuk finomra.
Az uborkát tegyük salátástálba, adjuk hozzá a hagymát, chilit, zúzott fokhagymát, sót, borsot és a joghurtot.
A salátát fedjük le, tegyük hűtőbe, és hidegen kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu