Pihe-puha kakaós sütemény szilvával: szinte krémesre sül a gyümölcs
Az ínycsiklandó sütemény rengeteg tojásból készül, attól lesz ugyanis picit remegős, és nagyon puha a tészta textúrája.
Mi sem jobb egy édes, meleg reggelinél, hát még akkor, ha gofriról van szó! Az illatos, puha tészta a kicsik és nagyok kedvence, nem lehet betelni vele. Ha eddig csak a klasszikus vaníliásat készítetted el, itt az idő újítani, ez a csokis mennyei lesz.
A tésztát kakaó és étcsoki is gazdagítja, előbbi a színét adja, utóbbi pedig szépen beleolvad. Étcsoki helyett tejet vagy fehéret is használhatsz, ha még édesebb kényeztetésre vágysz. A sütőport semmiképp ne hagyd ki belőle, attól lesz légies, könnyű, puha a gofri, de az olaj is fontos szereplő, nem engedi kiszáradni a tésztát.
A muffinsütőt olajozzuk ki, forrósítsuk fel.
A csokit törjük darabokra, tegyük egy mikrózható tálba. Öntsünk rá 120 ml tejet, majd tegyük a mikróba 20-30 másodpercre. Keverjük át, majd tegyük vissza, ha szükséges, míg el nem olvad a csoki. Ha elolvadt, keverjük hozzá a maradék tejet, adjuk hozzá az olajat, a vaníliát és a tojásokat. Keverjük csomómentesre.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a sót és a cukrot. Keverjük össze a nedves hozzávalókkal, míg homogén, csomómentes nem lesz a massza.
Kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi tésztát a formába (a méretétől függően), majd süssük a gofrit 3-5 percig, míg kívülről egy kis színt nem kap.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu