Kakaós keksz vaníliakrémmel töltve: dupla adaggal érdemes sütni

kkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A töltött keksz népszerűsége töretlen, minden édesszájú kedvence, épp ezért, ha te is függője vagy az ilyen finomságoknak, készítsd el otthon, sokkal finomabb lesz, mint a bolti verzió.

Az édesség tésztája kakaós, a tölteléke pedig vaníliás. A legjobb, ha egy darab vaníliarúd kikapart magját kevered a krémbe, úgy sokkal intenzívebb lesz az íze, de ha olcsóbb megoldásra törekedsz, akkor vaníliás cukorral, vagy a picit drágább bourbon vaníliás cukorral próbáld ki.  

A házi töltött keksz egyszerűen készül, kicsik és nagyok is imádják, tökéletes vendégváró, és még gasztroajándékba is adhatod, akár névnap alkalmából. Ha szeretnéd, a kekszérméket sütipecséttel tedd még csinosabbá. Kakaós lapok helyett vaníliás tésztával is kipróbálhatod, a töltelék pedig csokis is lehet, vagy kend meg az érméket házi nutellával.

Kakaós keksz vaníliakrémmel

kkct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 15 dkg vaj

Töltelék:

  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet a kakaóval, porcukorral, sütőporral forgassuk egybe, majd a tojást felverve adjuk hozzá a vajjal együtt, gyúrjunk tésztát belőle.

A tésztát csomagoljuk folpackba, tegyük hűtőbe 30 percre.

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd linzer- vagy más formával szúrjuk ki vigyázva, hogy ne törjön.

A kiszúrt formákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 8-10 percre.

Töltelék:

A töltelék hozzávalóit alaposan keverjük össze, majd tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.

Összeállítás:

A megdermedt krémből kenjünk az egyik sütiérmére, majd illesszük össze egy másikkal.

A betöltött kekszeket fogyasztásig tároljuk hűtőben.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük