Puha francia süti túróval keverve: rögtön dupla adagban süsd meg
Varázsold otthonodba a francia cukrászdák legbájosabb finomságát, a madeleine-t, mely túróval gazdagítva lesz igazán finom.
A franciák legendás finomsága, a kagylóformában csábító madeleine rengetegféle ízben kipróbálható. A süteménynek csupán egy titka van, amire nagyon kell figyelni a készítésénél, mégpedig, hogy nem szabad túlsütni.
A madeleine a legbájosabb a sütemények világában, de ha gondolod, akkor megéri cifrázni a finomságot, akár olvasztott csokival is bevonhatod. Mártsd bele a puha tésztát, vagy csak egyszerűen az egyik oldalát merítsd bele az olvasztott csokiba. Hogy még mutatósabb és finomabb legyen, darált diót, pisztáciát vagy kókuszreszeléket is szórhatsz rá.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és keverjük csomómentesre.
A madeleine-formákat kenjük ki vajjal, majd kanál segítségével adagoljuk a masszát a kagylókba.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu