Puha francia süti túróval keverve: rögtön dupla adagban süsd meg

1
Nyomtatás
tmcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Varázsold otthonodba a francia cukrászdák legbájosabb finomságát, a madeleine-t, mely túróval gazdagítva lesz igazán finom.

Az apró, piskótaszerű, kagyló formájú sütemény, a madeleine a franciák nagy kedvence. A finomság rengetegféle ízben készülhet, népszerű vaníliásan, kakaósan, citromosan, de őrölt mandulával vagy dióval is érdemes feldobni a tésztát. A madeleine magában is csodálatos, azonban csoki- vagy karamellöntettel is kipróbálható.

Aki egyszer rákap a madeleine-re, az örökre a rabja marad. A szépséges finomság egyszerűen készül, csupán kagyló alakú formát kell beszerezned hozzá. Az eszköz nem drága, megéri beruházni rá. Ha pedig már megvan a forma, akkor fedezd fel a finomságot, próbáld ki változatos ízekben, például túróval gazdagítva.

Túrós madeleine

tmct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg vaj
  • 5 darab tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 darab biocitrom héja
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg túró
  • porcukor a szóráshoz (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel, majd tegyük félre és hűtsük langyosra.

A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal keverjük össze, utána adjuk hozzá a langyosra hűlt olvasztott vajat a reszelt citromhéjjal együtt.

A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd forgassuk egybe a tojásos keverékkel. A bekevert masszát néhány órára tegyük a hűtőbe pihenni, de egy éjszakát is eltölthet a hidegen a tészta.

A hűtőből kivett masszához dolgozzuk hozzá az alaposan áttört túrót, majd töltsük habzsákba a tésztát.

A madeleine-formát kenjük ki vajjal, utána adagoljuk bele a habzsákból a masszát. Ezután a finomságot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon