
Puha francia süti túróval keverve: rögtön dupla adagban süsd meg

Varázsold otthonodba a francia cukrászdák legbájosabb finomságát, a madeleine-t, mely túróval gazdagítva lesz igazán finom.
Az apró, piskótaszerű, kagyló formájú sütemény, a madeleine a franciák nagy kedvence. A finomság rengetegféle ízben készülhet, népszerű vaníliásan, kakaósan, citromosan, de őrölt mandulával vagy dióval is érdemes feldobni a tésztát. A madeleine magában is csodálatos, azonban csoki- vagy karamellöntettel is kipróbálható.
Aki egyszer rákap a madeleine-re, az örökre a rabja marad. A szépséges finomság egyszerűen készül, csupán kagyló alakú formát kell beszerezned hozzá. Az eszköz nem drága, megéri beruházni rá. Ha pedig már megvan a forma, akkor fedezd fel a finomságot, próbáld ki változatos ízekben, például túróval gazdagítva.
Túrós madeleine

Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg vaj
- 5 darab tojás
- 20 dkg cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 darab biocitrom héja
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg túró
- porcukor a szóráshoz (opcionális)
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel, majd tegyük félre és hűtsük langyosra.
A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal keverjük össze, utána adjuk hozzá a langyosra hűlt olvasztott vajat a reszelt citromhéjjal együtt.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd forgassuk egybe a tojásos keverékkel. A bekevert masszát néhány órára tegyük a hűtőbe pihenni, de egy éjszakát is eltölthet a hidegen a tészta.
A hűtőből kivett masszához dolgozzuk hozzá az alaposan áttört túrót, majd töltsük habzsákba a tésztát.
A madeleine-formát kenjük ki vajjal, utána adagoljuk bele a habzsákból a masszát. Ezután a finomságot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!