
Pihe-puha meggyes süti a mama receptje szerint: mindig sikerül
Pofonegyszerűen készül a kevert süti: a tésztája meggytől roskadozik, a puhaságát pedig a tejfölnek köszönheti.
A kevert sütik palettája nagyon izgalmas, telis-tele van szerethető receptekkel. Minden szezonnak megvan a maga aktuális kedvence. Most egy meggyes finomság kerül terítékre, amelybe egy csipetnyi izgalom is csempészhető, mutatjuk, hogyan!
A süti friss meggyből készítve a legjobb, de fagyasztott és befőttes változatból is tökéletes. A desszertet különlegesebbé is varázsolhatod, ha a meggyet rumos fahéjjal egybeforgatod, majd így kevered a masszába. Ha viszont a masszába pottyantod a gyümölcsöt, érdemes 1 evőkanál liszttel összekeverni előtte, mert úgy nem süllyed az aljára.
A meggyet mossuk meg és magozzuk ki.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral.
A fehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgájához keverjük hozzá a tejet, a tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket.
A sütimasszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd dobáljuk bele a meggyet.
A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (20-30 perc).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu