Ellenállhatatlan kakaós, meggyes piskóta: kezdőknek is sikerülni fog

2
Nyomtatás
Kakaós, meggyes piskóta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom kevert süti friss, mirelit, befőttes meggyből is készülhet, tökéletes hétvégi vendégváró, ha gyorsan dobnál össze valamit.

A kevert sütik palettája nagyon izgalmas, telis-tele van szerethető receptekkel. Minden szezonnak megvan a maga aktuális kedvence. Most egy meggyes finomság kerül terítékre, amelybe egy csipetnyi izgalom is csempészhető, mutatjuk, hogyan!

A süti friss meggyből készítve a legjobb, de fagyasztott és befőttes változatból is tökéletes. A desszertet különlegesebbé is varázsolhatod, ha a meggyet rumos fahéjjal egybeforgatod, majd így kevered a masszába. Ha viszont a masszába pottyantod a gyümölcsöt, érdemes 1 evőkanál liszttel összekeverni előtte, mert úgy nem süllyed az aljára.

Kakaós, meggyes piskóta

Kakaós, meggyes piskóta ct

Hozzávalók 22 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 50 dkg meggy
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg és magozzuk ki.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A tojássárgájához keverjük hozzá a tejet, a tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket.

A sütimasszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd dobáljuk bele a meggyet.

A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (20-30 perc).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon