Pihe-puha meggyes süti a mama receptje szerint: mindig sikerül

Puha meggyes süti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pofonegyszerűen készül a kevert süti: a tésztája meggytől roskadozik, a puhaságát pedig a tejfölnek köszönheti.

Egyszerű keverem-kavarom finomság, mely egész évben készülhet, mégis ilyenkor, nyáron a legfinomabb friss meggyel telepakolva. A régi recept sok családban ismert, mindig sikerül.

Egy csipetnyi bolondság

A meggyes süti több variációban kipróbálható: a gyümölcs mellé dió és mandula is kerülhet. A masszába néhány evőkanál házi meggyszörp is mehet, vagy meggypálinka.

Puha meggyes süti

Puha meggyes süti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 60 dkg meggy
  • porcukor (opcionális) ízlés szerint a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást, vaníliás cukrot és a tejfölt.

A lisztet a sóval és sütőporral forgassuk egybe, majd a tejfölös masszával keverjük csomómentesre.

A tepsit (24x39 cm-es) béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki kevés vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát, majd a kimagozott meggyet szórjuk a tetejére.

A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt süssük készre. Sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.

A kész süteményt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük