
Pihe-puha meggyes süti a mama receptje szerint: mindig sikerül

Pofonegyszerűen készül a kevert süti: a tésztája meggytől roskadozik, a puhaságát pedig a tejfölnek köszönheti.
Egyszerű keverem-kavarom finomság, mely egész évben készülhet, mégis ilyenkor, nyáron a legfinomabb friss meggyel telepakolva. A régi recept sok családban ismert, mindig sikerül.
Egy csipetnyi bolondság
A meggyes süti több variációban kipróbálható: a gyümölcs mellé dió és mandula is kerülhet. A masszába néhány evőkanál házi meggyszörp is mehet, vagy meggypálinka.
-
2023-09-05 10:16:02
-
2023-08-12 08:36:01
-
2023-08-09 10:32:01
Puha meggyes süti

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 2 darab tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- vaj a forma kikenéséhez
- 60 dkg meggy
- porcukor (opcionális) ízlés szerint a szóráshoz
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást, vaníliás cukrot és a tejfölt.
A lisztet a sóval és sütőporral forgassuk egybe, majd a tejfölös masszával keverjük csomómentesre.
A tepsit (24x39 cm-es) béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki kevés vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát, majd a kimagozott meggyet szórjuk a tetejére.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt süssük készre. Sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.
A kész süteményt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, ha szeretnénk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!