Pihe-puha tejszelet vaníliapudinggal töltve: eteti magát, olyan finom
Otthon is lehet tejszeletet készíteni, a finomság meglepően egyszerűen készül, próbáld ki az alábbi receptet.
A piskóta, egyszerűsége ellenére, az egyik legfinomabb sütemény, ami ezerféle változatban készülhet. Finom mindenféle extra nélkül, csak simán porcukorral meghintve, és sokféle krémmel megkoronázva is csodálatos. Piskótát sütni nem nehéz, csak egy jó recept kell hozzá. Most kedvenc 5 tojásos változatunkat mutatjuk, ami mindenkinek sikerülni fog!
A sütit többféle módon tálalhatod. Nagyon jól néz ki úgy, ha a piskótát félbevágod, majd két tészta közé simítod a krémet. De nem baj, ha nincs kedved ezzel bajlódni: az is tökéletes, ha a tetejére simítod a krémet, majd ha lehetőséged engedi, szezonális gyümölccsel is megkoronázod. Eperrel nagyon jól mutat, úgy sokkal finomabb is.
Tészta:
A lisztet forgassuk egybe a sütőporral és a kakaóval.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét a sóval együtt verjük kemény habbá.
A tojássárgát a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a sárgáját a fehérjével óvatosan forgassuk egybe, majd keverjük hozzá a kakaóval egybeforgatott lisztet is. (Ha szükséges, a massza lágyításához néhány evőkanál vizet is használhatunk.)
Egy tepsit (20x30 cm) béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük tűpróbáig. (A sütési idő 10-20 percig is tarthat, érdemes 8-10 percnél végezni az első ellenőrzést, hogy sül a tészta.) Miután a tészta elkészült, várjuk meg, míg teljesen kihűl. Amikor ez megtörténik, vágjuk félbe, de egészben is hagyhatjuk.
Krém:
A tejfölt a porcukor felével keverjük egybe.
A habtejszínt a maradék porcukorral és vaníliakivonattal verjük kemény habbá. Ezután a habtejszínt forgassuk egybe a tejfölös keverékkel.
Összeállítás:
Ha félbevágtuk a piskótát, akkor az egyik felére simítsuk rá a krémet, majd tegyük rá a tetejét.
Ha nem vágtuk félbe, akkor is simítsuk a krémet a tésztára, majd felszeletelve kínáljuk. A tető nélkül készült sütemény tetejére érdemes szezonális gyümölcsöt rakni díszítés gyanánt, úgy sokkal mutatósabb a finomság.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu