Puha kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel: így nem törik meg a tészta

2
Nyomtatás
Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A piskótatekercs ötletes és finom desszert, mely bármilyen alkalomra kínálva tökéletes választás.

A piskótatekercs régi kedvenc, hagyományosan fehér alappal és baracklekvárral készül, de ez csak egy ízvariáció a sok közül. Piskótát sütni mindenki tud, ha pedig rátaláltál a tökéletes receptre, jöhetnek a roládok és a torták.

A tekercs elkészítése nem nehéz. Csupán arra kell figyelni, hogy a tészta ne törjön a felgöngyölés során. Ennek az a titka, hogy még melegen kell feltekerni a tésztát, és így megvárni, míg kihűl, aztán jöhet a töltés és a cifrázás. Mert bizony a piskótatekercs rengeteg lehetőséget rejt magában, engedd szabadjára a fantáziádat, és díszítsd fel szépen a finomságot.

Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel

Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó

Krém:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • kakaó, porcukor vagy kókuszreszelék a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük habosra.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a kakaót, utána kisebb adagokban adjuk a tojásos keverékhez, és keverjük egybe.

Vegyünk elő egy tepsit (40x25 cm), béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk el rajta a masszát, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Vegyünk elő egy másik sütőpapírt vagy konyharuhát, tegyük rá a tésztát, és rögtön, még melegen tekerjük fel, és hagyjuk így, míg kihűl.

Míg a tészta hűl, készítsük el a tölteléket. A tejet forraljuk fel, és adjuk hozzá a csomagoláson írtak szerint a tejszínízű pudingport. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a tejszínes krémmel és a kókuszreszelékkel.

A kihűlt piskótát göngyöljük ki, majd kenjük meg a krémmel, utána újra tekerjük fel.

A piskótatekercset ízlés szerint szórjuk meg kakaóval, porcukorral vagy kókuszreszelékkel. 

A finom süteményt tetszés szerint szeleteljük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon