Elegáns és nagyon finom a málnás Charlotte-torta: mutatjuk, mire figyelj a készítésénél
A tekercsekből álló torta elkészítése első ránézésre nehéznek tűnhet, valójában nagyon egyszerű összedobni, ha a piskótasütés jól megy, akkor könnyű menet lesz.
A piskótatekercs régi kedvenc, hagyományosan fehér alappal és baracklekvárral készül, de ez csak egy ízvariáció a sok közül. Piskótát sütni mindenki tud, ha pedig rátaláltál a tökéletes receptre, jöhetnek a roládok és a torták.
A tekercs elkészítése nem nehéz. Csupán arra kell figyelni, hogy a tészta ne törjön a felgöngyölés során. Ennek az a titka, hogy még melegen kell feltekerni a tésztát, és így megvárni, míg kihűl, aztán jöhet a töltés és a cifrázás. Mert bizony a piskótatekercs rengeteg lehetőséget rejt magában, engedd szabadjára a fantáziádat, és díszítsd fel szépen a finomságot.
A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük habosra.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a kakaót, utána kisebb adagokban adjuk a tojásos keverékhez, és keverjük egybe.
Vegyünk elő egy tepsit (40x25 cm), béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk el rajta a masszát, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Vegyünk elő egy másik sütőpapírt vagy konyharuhát, tegyük rá a tésztát, és rögtön, még melegen tekerjük fel, és hagyjuk így, míg kihűl.
Míg a tészta hűl, készítsük el a tölteléket. A tejet forraljuk fel, és adjuk hozzá a csomagoláson írtak szerint a tejszínízű pudingport. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a tejszínes krémmel és a kókuszreszelékkel.
A kihűlt piskótát göngyöljük ki, majd kenjük meg a krémmel, utána újra tekerjük fel.
A piskótatekercset ízlés szerint szórjuk meg kakaóval, porcukorral vagy kókuszreszelékkel.
A finom süteményt tetszés szerint szeleteljük.
Fotó: Getty Images