
Ellenállhatatlan kakaós-túrós bocisüti: tortaformában is sütheted

A könnyed tésztájú, tarka bocisüti régi kedvencünk, és ezúttal tortaformában készül.
A bocisüti igazi retró édesség, amit egyszerű elkészíteni. Ismerheted bocimobil vagy búvártúrós néven is. A túró és a kakaó mindig tökéletesek együtt, gondoljunk csak a reszelt túrósra, továbbá piskótában, kelt tésztában, kuglófban is harmonizálnak egymással.
A süti alapja egyszerű kakaós kevert, amely az olajnak és tejnek köszönhetően nem lesz száraz, fojtós. A túrós töltelék kellemesen vaníliás, és érdemes kevés kókusszal is megbolondítani. Keverj bele búzadarát is, hogy ne áztassa el a kevert tésztát.
Tortaformában sütve az édesség még mutatósabb.
Kakaós-túrós bocisüti

Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
- 1 db tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1.5 dl olaj
- 2 dl tej
- 30 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 2 ek búzadara
- 1 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kókusz
A tetejére:
- mandulaforgács
Elkészítés:
Először a tölteléket készítsük el. A túrót nyomkodjuk össze villával, majd keverjük össze a búzadarával, a tojással, a kétféle cukorral és a kókusszal. Pihentessük addig, amíg a tésztát összeállítjuk.
A tojást keverjük ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsük hozzá az olajat, a tejet, majd forgassuk hozzá a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Dolgozzuk simára a tésztát. Amennyiben kicsit sűrű lenne, lazítsunk rajta kevés tejjel.
Melegítsük elő a sütőt.
Simítsuk a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába.
A túrómasszából egy kanál segítségével potyogtassunk foltokat a tésztába. Szórjunk a tetejére mandulapelyhet. Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük meg körülbelül 35 perc alatt.
Teszteljük tűpróbával, azaz szúrjunk egy tűt vagy hegyes kést a tésztába. Ha nem ragad rá massza, kivehetjük a sütőből.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!