8 változatos fogás a kalóriaszegény karfiolból: tészták, rakottasok, levesek alapja is lehet
Nézd, mennyi mindent készíthetsz karfiolból! Az egészséges és kalóriaszegény zöldséget számtalan módon felhasználhatod.
Ez a sűrű, kakukkfüves karfiolkrémleves egy igazi őszi komfortkaja: tele van ízekkel, tápláló, nagyon finom, és még gyorsan is készül. Jó hír, ha nem eszel tejtermékeket, hogy sem tejszín, sem más tejszármazék nem kerül bele, mégis isteni selymes a leves textúrája.
Ez pedig a kesudiónak köszönhető, amely a karfiollal együtt puhára fő, a végén pedig teljesen krémesre tudod turmixolni. A kesu mellett konzerves fehérbab is gazdagítja a levest, amely egyrészt szintén krémessé, másrészt pedig tartalmasabbá és fehérjedússá teszi az ételt.
Az olívaolajat hevítsük fel egy közepes lábasban, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a karfiol és minden más hozzávaló is.
Közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a karfiol teljesen meg nem puhul. Vegyük le a tűzről, és szedjük ki a kakukkfüvet és a babérleveleket.
Öntsük a levest turmixgépbe vagy botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre.
Még melegen, pirítóssal vagy ropogós krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images