Karfiolkrémleves tele ízekkel: egytálételnek is beillik

4
Nyomtatás
Kakukkfuves-karfiolkremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a kakukkfüves karfiolkrémleves tele van ízekkel, nagyon tartalmas és mesésen krémes, és még gyorsan is készül: tökéletes hétköznapi fogás.

Ez a sűrű, kakukkfüves karfiolkrémleves egy igazi őszi komfortkaja: tele van ízekkel, tápláló, nagyon finom, és még gyorsan is készül. Jó hír, ha nem eszel tejtermékeket, hogy sem tejszín, sem más tejszármazék nem kerül bele, mégis isteni selymes a leves textúrája.

Ez pedig a kesudiónak köszönhető, amely a karfiollal együtt puhára fő, a végén pedig teljesen krémesre tudod turmixolni. A kesu mellett konzerves fehérbab is gazdagítja a levest, amely egyrészt szintén krémessé, másrészt pedig tartalmasabbá és fehérjedússá teszi az ételt.

Kakukkfüves karfiolkrémleves

Kakukkfuves-karfiolkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve (kb. 750 g)
  • 150 g nyers kesudió
  • 5 szál friss vagy 2 tk. szárított kakukkfű
  • 3 db. babérlevél
  • 1 db konzerves fehérbab (240 g leszűrve)
  • 1 l zöldségalaplé vagy víz
  • 5 ek. sörélesztőpehely
  • 2 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat hevítsük fel egy közepes lábasban, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a karfiol és minden más hozzávaló is.

Közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a karfiol teljesen meg nem puhul. Vegyük le a tűzről, és szedjük ki a kakukkfüvet és a babérleveleket.

Öntsük a levest turmixgépbe vagy botmixerrel dolgozzuk teljesen krémesre.

Még melegen, pirítóssal vagy ropogós krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon