
Kápia paprikás humusz - Egyszerre édes és pikáns

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Kevés finomabbat tudok elképzelni a paprikás humusznál, ráadásul irtó könnyű az elkészítése.
Az iskola kezdetével ismét hangsúlyt kap, hogy hányféle szendvicset tudok készíteni hányféle kencével, lehetőleg olyanokkal, amik egészségesek, finomak és persze nem tart órákig az elkészítésük.
Az egyik ilyen a hummusz, ami nagy kedvenc a mi családunkban. Szendvicsbe is teszek belőle, és nagy örömömre mindig el is fogy. A hummusz alapból is egészséges, ráadásul remekül ízesíthető különféle zöldségekkel, így nemcsak az ízekkel, hanem a színekkel is játszhatunk. Ősszel például a piros mutat nagyon jól, ezért készítsünk kápia paprikás változatot belőle. A finom füstös ízt úgy érhetjük el, ha a paprikát meggrillezzük előtte.
Kápia paprikás humusz

Hozzávalók
- 1 doboz csicseriborsó (konzerv)
- 3 evőkanál tahini
- 2 darab kápia paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál római kömény
Elkészítés:
Szűrjük le a csicseriborsót. Tegyük egy turmixgépbe a csicseriborsót, az olívaolajat, a citromlevet, a tahinit, a fokhagymát, a sót és a köményt, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. Ízlés szerint minden hozzávalóból adhatunk még hozzá.
A kápia paprikát grillezzük meg a sütőben, majd húzzuk le a héját és vágjuk fel. Tegyük a humusz mellé, turmixoljunk még egyet rajta.
Paradicsommal, pirítóssal vagy pitával tálaljuk.
Fotó: Getty Images