Kápia paprikás humusz - Egyszerre édes és pikáns
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kevés finomabbat tudok elképzelni a paprikás humusznál, ráadásul irtó könnyű az elkészítése.
Az iskola kezdetével ismét hangsúlyt kap, hogy hányféle szendvicset tudok készíteni hányféle kencével, lehetőleg olyanokkal, amik egészségesek, finomak és persze nem tart órákig az elkészítésük.
Az egyik ilyen a hummusz, ami nagy kedvenc a mi családunkban. Szendvicsbe is teszek belőle, és nagy örömömre mindig el is fogy. A hummusz alapból is egészséges, ráadásul remekül ízesíthető különféle zöldségekkel, így nemcsak az ízekkel, hanem a színekkel is játszhatunk. Ősszel például a piros mutat nagyon jól, ezért készítsünk kápia paprikás változatot belőle. A finom füstös ízt úgy érhetjük el, ha a paprikát meggrillezzük előtte.
Kápia paprikás humusz
Hozzávalók
- 1 doboz csicseriborsó (konzerv)
- 3 evőkanál tahini
- 2 darab kápia paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál római kömény
Elkészítés:
Szűrjük le a csicseriborsót. Tegyük egy turmixgépbe a csicseriborsót, az olívaolajat, a citromlevet, a tahinit, a fokhagymát, a sót és a köményt, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. Ízlés szerint minden hozzávalóból adhatunk még hozzá.
A kápia paprikát grillezzük meg a sütőben, majd húzzuk le a héját és vágjuk fel. Tegyük a humusz mellé, turmixoljunk még egyet rajta.
Paradicsommal, pirítóssal vagy pitával tálaljuk.
Fotó: Getty Images