Sűrű gombakrémleves tejszín nélkül: laktózmentes opció gazdagon fűszerezve
Valóságos gourmet levest készíthetsz, ha ezt a receptet követed, amely az összes ízlelőbimbódat lenyűgözi majd.
A gombához ízesítőnek általában a kakukkfüvet társítjuk, de a hasonlóan karakteres kapor is nagyon jól áll neki. A fűszerezésen kívül a leves másik újítása az állagában rejlik.
Ezt a változatot ugyanis selymes kókuszjoghurt és mozzarella teszi krémessé, és mivel a recept a sajtból is növényi alternatívát használ, így akkor is megeheted, ha érzékeny vagy a tejtermékekre, esetleg növényi étrendet követsz.
A hagymát pirítsuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk őket 1 percig. Adjuk hozzá a répát és a gombát, és közepes hőfokon, gyakran átkeverve addig pirítsuk, amíg a gomba aranybarnára sül, a répa pedig közepesen megpuhul. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
Keverjük hozzá a fehérbort, és főzzük 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk, ízesítsük pirospaprikával, és öntsük fel az alaplével. Közepes hőfokon 10 percig főzzük.
Ha felforrt, keverjünk belőle keveset a kókuszjoghurthoz, majd csurgassuk vissza a levesbe. Adjuk hozzá a reszelt mozzarellát, a kaprot és a citromlevet is, és addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad.
Vegyük le a tűzről, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu