5 perces kapros túrókrém: egy szelet kenyeret is megkoronáz

10
Nyomtatás
kapros-turokrem2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fehérjében gazdag reggelinek és vacsorának is tökéletes ez a kapros kence, friss, ropogós kenyérrel kínálva isteni finom.

A túró egy igen népszerű alapanyag a magyar konyhában, nem véletlenül: önmagában, sósan és édesen is szuper, és rengeteg étel alapja vagy kiegészítője lehet. Alább egy sós túrókrémreceptet mutatunk, amely hasonló a körözötthöz, de a pirospaprika helyett a kapor dominál benne.

A kapor-túró kombinációt talán senkinek nem kell bemutatni, de aki még nem kóstolta együtt a kettőt, az mindenképp próbálja ki, fenomenális ízélményben lesz része! 

Bár tisztán tehéntúróból is készülhet a kence, sokkal finomabb lesz, ha karakteres, kissé sós brindzával, avagy juhtúróval kevered.

Kapros túrókrém

kapros-turokrem

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 25 dkg tehéntúró
  • 12.5 dkg brindza
  • 3 ek. tejföl
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 0.5 csokor kapor
  • 2 tk. mustár
  • 2 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozzuk meg, és a kaporral együtt vágjuk finomra.

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és egy villa segítségével törjük össze, keverjük egybe. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a hűtőbe tálalásig, minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon