Az egész csirkét alaposan tisztítsuk meg. Rakjuk egy nagy fazékba, és öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot kis fokozatra. A feljövő habot folyamatosan szedjük le.
Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a karalábét. Amikor a levesről már nem tudunk leszedni habot, tegyük bele a zöldségeket. Mehet hozzá egészben a vöröshagyma, és rakjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is. Fűszerezzük borssal és ízlés szerint sóval.
A levest kis lángon főzzük legalább 2-2,5 órán át. A petrezselyem- és a zellerzöldet a vége felé rajuk a levesbe. Közben főzzük meg a tésztát is.
Amikor a csirke teljesen megpuhul, és a zöldségek is megfőnek, vegyük ki a húst a fazékból, majd szűrjük le a levest.
A zöldségeket külön tálban kínáljuk, a csirkehúst pedig szedjük le a csontokról, és daraboljuk fel. Melegen, levestésztával kínáljuk.