Karamellizált édeskrumplikockák baconnel sütve – Szuper köret karácsonyi sültek mellé

édeskrumpli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édeskrumpli az a zöldség, amelyből néhány hozzávalóval igazi ünnepi köretet tudsz varázsolni.

Az édeskrumpli nemcsak egészséges, hanem nagyon jól ízesíthető köret is. Sőt, levest vagy rakottast is készíthetsz belőle. A batáta édeskés ízét egy kevés barna cukorral fokozhatod, amely gyönyörűen fog karamellizálódni a külsején. Így egy kicsit más ízvilágú lesz, mintha csak sütőben megsütnéd, de húsok mellé is nagyon jól illik. Ha nem szereted a bacont, vagy túl soknak tartod, készítheted anélkül is. 

A bacon és a cukor szépen karamellizálódik külön-külön is, de együtt még jobban összeérnek az ízek. A fahéj pedig egészen egzotikussá varázsolja az összhatást. Ha szeretnéd, édesburgonya helyett sütőtökkel is kipróbálhatod.

Karamellizált édeskrumpli baconnel

édeskrumpli2

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab édeskrumpli (nagy)
  • 5 szelet bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 80 gramm barna cukor
  • ízlés szerint fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozzuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. A bacont is vágjuk kisebb kockákra. 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Egy nagyobb tálba tegyük bele az édeskrumplikat, locsoljuk rájuk az olívaolajat, és forgassuk össze vele. Keverjük hozzá a bacont, a fahéjat és a barna cukrot is. 

A keveréket oszlassuk el a sütőpapíron. Süssük 30-35 percig. 

Azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük