
7 laktató saláta, ami főfogásnak is beillik: kedvenceinket mutatjuk
Bőséges saláták hússal, sonkával vagy majonézzel keverve, kiadós finomságok ebédre vagy vacsorára, gyorsan és egyszerűen.
Ízekben nem lesz hiány, ha ezt a salátát készíted el, laktató, színes és nagyon finom! A zöldségek a sütőben krémesre sülnek, kívülről megpirulnak, az ízük pedig koncentrálódik: bármilyen téli zöldséget használhatsz alapnak, legyen az cékla, karfiol, édesburgonya, sütőtök, kelbimbó, brokkoli, répa.
Ha már saláta, a zöld leveles sem maradhat ki, rukkolaágyon tálald a sült zöldségeket, és hogy igazi ízbomba legyen a végeredmény, az öntet sem hiányozhat: az alábbi mézes-mustárossal nem lőhetsz mellé.
Az édesburgonyát és a céklát hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A karfiolt szedjük rózsáira.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A zöldségeket tegyük egy tálba, locsoljunk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, forgassuk egybe. Oszlassuk szét a tepsin, és toljuk a sütőbe 40-45 percre, félidőben forgassuk át. Akkor jók, ha puhák és picit pirultak.
Közben az öntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában.
Egy salátástálba vagy tányérra tegyük rá a rukkolát, locsoljuk meg 2 ek. öntettel. A maradék öntetet forgassuk egybe a sült zöldségekkel, majd halmozzuk a rukkolára.
Fenyőmaggal megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu