Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

5
Nyomtatás
sult-zoldseges-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütőben sült zöldségeket csak szeretni lehet, egyszerre krémesek és pirultak, ráadásul rukkolaágyon kínálva, mézes-mustáros öntettel egybeforgatva valódi ízbomba.

Ízekben nem lesz hiány, ha ezt a salátát készíted el, laktató, színes és nagyon finom! A zöldségek a sütőben krémesre sülnek, kívülről megpirulnak, az ízük pedig koncentrálódik: bármilyen téli zöldséget használhatsz alapnak, legyen az cékla, karfiol, édesburgonya, sütőtök, kelbimbó, brokkoli, répa.

Ha már saláta, a zöld leveles sem maradhat ki, rukkolaágyon tálald a sült zöldségeket, és hogy igazi ízbomba legyen a végeredmény, az öntet sem hiányozhat: az alábbi mézes-mustárossal nem lőhetsz mellé.

Karfiolsaláta sült zöldségből

sult-zoldseges-salata

Hozzávalók 6 személyre

Alap:

  • 2 db édesburgonya
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 db cékla
  • 2 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 140 g rukkola
  • 50 g fenyőmag

Öntet:

  • 2 ek. citromlé
  • 6 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 2 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a céklát hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A karfiolt szedjük rózsáira.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A zöldségeket tegyük egy tálba, locsoljunk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, forgassuk egybe. Oszlassuk szét a tepsin, és toljuk a sütőbe 40-45 percre, félidőben forgassuk át. Akkor jók, ha puhák és picit pirultak.

Közben az öntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában.

Egy salátástálba vagy tányérra tegyük rá a rukkolát, locsoljuk meg 2 ek. öntettel. A maradék öntetet forgassuk egybe a sült zöldségekkel, majd halmozzuk a rukkolára.

Fenyőmaggal megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon