Pillekönnyű, illatos citromos sütemény: kefirrel készül a puha tészta

cscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű, citromos kevert sütemény tetejére bőven elég porcukrot szórni, de cukormázzal is bevonhatod, hogy még mutatósabb legyen.

Ha gyorsan szeretnél süteményt készíteni, de nem szeretnél sok mosogatnivalót hagyni magad után, akkor a kevert édesség a neked való. A kevert sütik gond nélkül készülnek, a legtöbb esetben egy vagy kettő keverőtál bőven elég hozzájuk, a többi munkát pedig a sütő végzi.

A kevert finomság tésztája nagyon egyszerű, zamatában csak a citrom friss fanyarsága érezhető, a textúrája puha és szaftos a kefirnek és az olajnak köszönhetően. Akár tortaformában is sülhet az édesség. 

Ha szeretnéd, 1-2 darab almát nyugodtan belekockázhatsz, úgy még finomabb és gazdagabb lesz. Ha viszont a citrom fanyar ízét erősítenéd, akkor keverj össze 200 gramm porcukrot 2-4 evőkanál citromlével, majd kend rá a meleg süteményre a mázat. Sőt, még reszelt citromhéjjal is feldobhatod az egyszerű, de nagyon finom süteményt.

Kefires, citromos sütemény

csct

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 520 gramm liszt
  • 1 tasak (7g) sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 250 gramm cukor
  • 150 gramm kefir
  • 175 gramm olaj
  • 2 darab citrom

A tetejére:

  • ízlés szerint porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sütőport.

A tojást a cukorral keverjük habosra, majd forgassuk hozzá a kefirt és az olajat, utána pedig a sütőporos lisztet is keverjük hozzá.

A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki, majd a lisztes keverékhez adjuk hozzá.

A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe.

A süteményt toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe 30-45 percre, tűpróbáig süssük.

A kész süteményt szórjuk meg porcukorral vagy kenjük meg citromos mázzal.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük