Így méregteleníts természetesen: hatásos táplálékkiegészítőket is mutatunk
Az év eleji tisztítókúrához fontos tisztában lenni az alapszabályokkal, hiszen csak így tud hatásosan működni és a szervezeted természetes méregtelenítő funkcióit támogatni.
A hűvösebb időben jólesnek a tartalmas, melengető fogások, és ez a krémleves tökéletesen megfelel erre a célra. Emellett igazán egészséges, laktató és tele van antioxidánsokkal, és nagyon távol áll a sablonos tisztítókúrákban megtalálható káposztalevestől.
A kelbimbó mellett a leves másik szuper alapanyaga a karfiol, ami a vitaminok mellett a krémes állagról is gondoskodik. És hogy igazán tartalmas legyen, kesudió is kerül bele. Ahhoz, hogy selymesre tudd turmixolni a csonthéjast, főzés előtt áztasd egy órára forró vízbe.
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt, és az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, kelbimbót és a leszűrt kesudiót, majd öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Forrástól számítva, alacsony hőfokon főzzük 10-15 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Öntsük a levest turmixgépbe (vagy használjunk botmixert), adjuk hozzá a bébispenótot, a friss zöldfűszereket, a citromlevet és a kókuszkrémet, és pürésítsük selymes állagúra.
Tetszés szerint zöldfűszerekkel, pirított szezám- vagy fenyőmaggal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu